art63 05.09.2004 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2004 No właśnie miałem zarośniętą działkę drzewami i krzewami . Teraz nie mogę wbić sztychówki bo wszędzie korzenie zostały. Nie ma możliwości wjchać żadnym sprzętem bo jest to na skarpie bez dojazdu. Jest na to jakaś chemia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zlu 06.09.2004 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 No właśnie miałem zarośniętą działkę drzewami i krzewami . Jest na to jakaś chemia ? Kwas mlekowy. I to duze ilosci A tak poważnie to pnie ponacinaj piłą w kratkę, przed mrozami podlej wodą i na wiosne łom. Jeśli nie chcesz czekać no to łom już teraz Chemie pewnie łatwo jest dobrać - poszukać czegoś co rozkłada celulozę. Ale ja na swojej działce na pewno bym nie eksperymentował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art63 06.09.2004 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Po przeczytaniu tych rad, przyponiały mi się historie jak nasi przodkowie karczowali lasy . Ale Oni byli bardzo silni i zaprawieni w bojach a mnie taka praca po paru dniach wykończy i wrócę do M? w bloku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniel Starzec 07.09.2004 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 Zaprzyjazniony saper załatwiłby sprawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 07.09.2004 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 Jak bez dojazdu to co chcesz na niej robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art63 07.09.2004 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 Jak bez dojazdu to co chcesz na niej robić? Dojazd jest tylko pod skarpę , ale skarpa jest bardzo stroma, jkieś 6 m wysokości. Myślę o jakimś skalniaku na skarpie a u góry tarasik wśród zieleni. Ale całość to jakieś 5ar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniel Starzec 07.09.2004 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 Jeśli ta skarpa jest tak stroma jak mówisz absolutnie nie usuwaj korzeni.Zjedzie ci skarpa.Korzenie trzymają ziemie.Pomysl o posadzeniu własnie w te korzenie krzewów rozrastających sie rozłogami.Zwiążą one ziemie kiedy już korzenie w naturalny sposób zgniją.Doskonale sie nadają na takie miejsca :róża pomarszczona,tawuła ożankolistna,lilak,wierzby krzewiaste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art63 07.09.2004 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 Dzięki , będę to musiał przemyśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts