icq 18.03.2017 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 Witam,mam możliwość zakupu działki rolnej wraz z projektem domu. Działka jest rolna (klasa gruntu VI), mpzp przewiduje, iż jest to działka rolna z możliwością zabudowy agroturystycznej. Właściciel działki przekonuje nas, że możemy, nie będąc rolnikami kupić taką działkę i postawić dom, który spełnia wymogi agroturystyki ale niekoniecznie musimy ją prowadzić. Mam następujące pytania:czy osoba nie będąca rolnikiem może na takiej działce rolnej wybudować nieruchomość?czy ktoś spotkał się z takim obejściem przepisów, żeby postawić dom jako agroturystkę i nie prowadzić działalności?jak wyglądają w takim przypadku formalności? Czy ktoś z Państwa ma wiedzę w powyższym zakresie, ew mógłby mi wskazać w jakich przepisach prawa szukać odpowiedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts