kasiontko 05.09.2004 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2004 czy ktos z Was ma doswiadczenia dobre lub zle z takim materialem na sciezki,bardzo mi sie podobaja i sa tanie,jednak majster sie bardzo wykrzywil stwierdzajac ze jak chce co pare lat wymieniac to on moze mi zrobic tylko zebym nie miala pretensji....cos mi tu nie pachnie,przeciez cale domy robi sie z drewna wiec to jest chyba kwestia dostatecznego zabezpieczenia takiego drewna..?ale moze sie myle.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 05.09.2004 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2004 Witamszwagier ma coś takiego z topoli i chyba z innych drzew, nie impernowałdł. ok 15cm obsypane grysikiem z granitu białego, siedzą ok. 4 lat i spokomoże jest mu łatwiej bo pracuje w lasach to i z wymianą nie będzie miał problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniel Starzec 06.09.2004 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 No okrąglaki to bardzo interesujący materiał na różnego rodzaju nawierzchnie.Można uzyskać bardzo ciekawe efekty.Niestety nie jest to materiał na lata.Mało trwały.Poza tym podczas deszczu robi sie śliski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NaXoS 06.09.2004 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Chcę takie coś zrobić -tylko czym to zaimpregnować żeby było trwalsze? Przepalony olej?? - troche mało ekologiczne NaXoS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 06.09.2004 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Ja tu czysto teoretycznie - wydaje mi się, że takie okrąglaki wytrzymają dłużej w podsypce żwirowej ( lub innych drobnych kamyczkach) niż położone na mniej przepuszczalnym gruncie (np. w trawniku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniel Starzec 06.09.2004 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Jest oczywiscie odpowiednia technologia układania bruku drewnianego.Kładzie sie go na warstwie żwiru drobnego bądz grubego piasku,żeby woda odpływała.Drewno trzeba impregnować .Najlepiej cisnieniowo albo po prostu kąpiel w np Imprex w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LamiaReno 11.09.2004 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2004 mam u siebie taką dróżkę z okrąglaków wszelakiej maści (sosna, buk, dąb - co udało mi się wyszperać w komórce, a teraz przymierzam sie do pociecia wisni) Efekt jest super. Materiał zaimpregnowałam w przepracowanym oleju silnikowym - tą metodą zabezpiecza sie podkłady kolejowe (te drewniane) i to jest jak najbardziej ekologiczne, a te wszystkie drewnochrony ... brrr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 11.09.2004 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2004 Witam ... i to jest jak najbardziej ekologiczne, a te wszystkie drewnochrony ... brrr! a czy konstrukcję dachu też taki olejem impregnowałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.09.2004 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2004 Spotkałam sie z tym ,że ludzie położyli i teraz będą wymieniać na kostkę granitową. Mają drogi bruk - dębowy. Jest śliski po deszczu i raczej na płaskie buty.Ale wygląda rzeczywiście ślicznie, zwłaszcza jako kontrast na tle jasnego żwirku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.09.2004 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2004 Aha, zdaje sie firma nazywa się EKO BRUK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LamiaReno 12.09.2004 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2004 Witam ... i to jest jak najbardziej ekologiczne, a te wszystkie drewnochrony ... brrr! a czy konstrukcję dachu też taki olejem impregnowałaś? jak myślisz: pod wzgledem "chemicznej" szkodliwości dla człowieka co jest bardziej toksyczne: przepracowany olej silnikowy - pochodny naturalnej ropy naftowej - kopalny węglowodór,, czy najzwyklejszy drewnochron -sztucznie zpreparowany z tablicy mendelejewa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 12.09.2004 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2004 Witam jak myślisz: pod wzgledem "chemicznej" szkodliwości dla człowieka co jest bardziej toksyczne: przepracowany olej silnikowy - pochodny naturalnej ropy naftowej - kopalny węglowodór,, czy najzwyklejszy drewnochron -sztucznie zpreparowany z tablicy mendelejewa? nie wiem, nie jestem chemikiem taki olej ma w sobie spaliny, a są oleje syntetyczne, w którch też mendelejew namieszał nie wiem i pytam, a dostając odpowiedź wiem (chyba) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts