Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dróżka ogrodowa z okrąglaków drewnianych

Recommended Posts

czy ktos z Was ma doswiadczenia dobre lub zle z takim materialem na sciezki,bardzo mi sie podobaja i sa tanie,jednak majster sie bardzo wykrzywil stwierdzajac ze jak chce co pare lat wymieniac to on moze mi zrobic tylko zebym nie miala pretensji....cos mi tu nie pachnie,przeciez cale domy robi sie z drewna wiec to jest chyba kwestia dostatecznego zabezpieczenia takiego drewna..?

ale moze sie myle....

mam u siebie taką dróżkę z okrąglaków wszelakiej maści (sosna, buk, dąb - co udało mi się wyszperać w komórce, a teraz przymierzam sie do pociecia wisni) Efekt jest super. Materiał zaimpregnowałam w przepracowanym oleju silnikowym - tą metodą zabezpiecza sie podkłady kolejowe :D (te drewniane) i to jest jak najbardziej ekologiczne, a te wszystkie drewnochrony ... brrr!

Spotkałam sie z tym ,że ludzie położyli i teraz będą wymieniać na kostkę granitową. Mają drogi bruk - dębowy. Jest śliski po deszczu i raczej na płaskie buty.Ale wygląda rzeczywiście ślicznie, zwłaszcza jako kontrast na tle jasnego żwirku.

Witam

... i to jest jak najbardziej ekologiczne, a te wszystkie drewnochrony ... brrr!

a czy konstrukcję dachu też taki olejem impregnowałaś?

jak myślisz: pod wzgledem "chemicznej" szkodliwości dla człowieka co jest bardziej toksyczne: przepracowany olej silnikowy - pochodny naturalnej ropy naftowej - kopalny węglowodór,, czy najzwyklejszy drewnochron -sztucznie zpreparowany z tablicy mendelejewa?

Witam

jak myślisz: pod wzgledem "chemicznej" szkodliwości dla człowieka co jest bardziej toksyczne: przepracowany olej silnikowy - pochodny naturalnej ropy naftowej - kopalny węglowodór,, czy najzwyklejszy drewnochron -sztucznie zpreparowany z tablicy mendelejewa?

nie wiem, nie jestem chemikiem

taki olej ma w sobie spaliny, a są oleje syntetyczne, w którch też mendelejew namieszał

nie wiem i pytam, a dostając odpowiedź wiem (chyba) :D