dremar 18.03.2017 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 Kupiłem dom gdzie podjazd oraz ścieżka wykonana jest z granitowej kostki ułożonej w łuk. Przez kilka lat nie była konserwowana więc wygląda fatalnie. Mech wszechobecny wszędzie (strona północna) a miejscami rozrósł się tak że w ogóle nie widać kostki. Z fug wyłazi trawsko sporej długości przypomina to szczecinę. Częściowo przykryta była warstwą butwiejących liści i po uprzątnięciu widać że powierzchnia jest ciemna i brudna. W ogóle nie przypomina jasnej kostki granitowej. Jedyny atut to że jest równa bez wybrzuszeń położona w kształt łuku. Kiedyś musiała ładnie wyglądać. Jak się do tego zabrać aby nabrała jasnego koloru i wyglądała jak należy. Mam myjkę ciśnieniową ze specjalną szczotką ale jeszcze jej nie użyłem. Czy ona da radę usunąć trawsko mech i przywrócić białą barwę bo podjazd naprawdę wygląda źle. Będę wdzięczny za wszelkie rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 19.03.2017 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2017 Kupiłem dom gdzie podjazd oraz ścieżka wykonana jest z granitowej kostki ułożonej w łuk. Przez kilka lat nie była konserwowana więc wygląda fatalnie. Mech wszechobecny wszędzie (strona północna) a miejscami rozrósł się tak że w ogóle nie widać kostki. Z fug wyłazi trawsko sporej długości przypomina to szczecinę. Częściowo przykryta była warstwą butwiejących liści i po uprzątnięciu widać że powierzchnia jest ciemna i brudna. W ogóle nie przypomina jasnej kostki granitowej. Jedyny atut to że jest równa bez wybrzuszeń położona w kształt łuku. Kiedyś musiała ładnie wyglądać. Jak się do tego zabrać aby nabrała jasnego koloru i wyglądała jak należy. Mam myjkę ciśnieniową ze specjalną szczotką ale jeszcze jej nie użyłem. Czy ona da radę usunąć trawsko mech i przywrócić białą barwę bo podjazd naprawdę wygląda źle. Będę wdzięczny za wszelkie rady Zalezy jaka masz myjke, jak zwykla marketowe to wypozycz porzadna myjke z rotacyjna lancą do betonu, wymyjesz tym do bialego. Koszt wypozyczenia to jakies 100zl za dobe, a w jeden dzien to zrobisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaz1719505673 20.03.2017 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 (edytowane) Jeśli kamień naciągną syfu z liści to samą myjką nie umyjesz, możesz spróbować odkwasić octem albo kwasem fosforowym rozmieszanym z wodą w stosunku 1:10 .Fugi oczyścić z mchu to raczej tylko mechanicznie ewentualnie myjką tylko lance trzymaj pod małym kątem tak żeby woda wyrwała mech a nie całą fugę . Edytowane 22 Marca 2017 przez k***a*z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dremar 23.03.2017 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 Dziękuję za wszelkie rady. Mam taki zestaw http://allegro.pl/lavor-myjka-cisnieniowa-galaxy-150-alu-new-stm-150-i5143440117.htmlRozumiem że najpierw usunąć mech i inny brud następnie zlać mieszanina kwasu 1:10 (mam sporo Ortofosforowy czy on może być?) Zostawić na kilka godzin i ponownie spłukać pod ciśnieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 25.03.2017 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Tym to sie tylko narobisz a nic nie zrobisz, o porzadnej ,,cywilnej,, myjce to myslalem cos takiego http://allegro.pl/myjka-cisnieniowa-karcher-k7-premium-3000w-i6754912655.htmlTa Twoja to bardziej do oplukania roweru :/ lepiej wypozycz na jeden dzien porzadna myjke. Ja uzywam tej k7, i jestem przekonany ze da rade bez zadnych kwasow. Musi byc odpowiednia moc i koniecznie dysza obrotowa, ta k7 z bliskiej odleglosci potrafie ,,wydrapac,, dziure w betonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaz1719505673 07.04.2017 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2017 Ortofosforowy właśnie o taki mi chodziło, nie zostawiaj na kilka godzin bo "spalisz" kamień, max do 15-20 minut a potem umyj wodą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts