blaj 19.03.2017 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2017 Witam Kończymy murować ściany fundamentowe, a co za tym idzie - zbliża się tap zasypywania i zagęszczania gruntu. W projekcie mam wyznaczone poszczególne warstwy poziomu 0. Mam na budowie majstra, ale lubię wszystkie informacje mieć sprawdzone i skonfrontowane w wielu źródłach W związku z tym mam kilka pytań. Od poziomu na którym posadowione są ławy mam 85 cm zasypki: Pyt 1) Czy do zasypania tych 85 cm mogę użyć ziemi, którą jest z wykopu? Trochę w niej bliny, więcej takiego suchego, żółtego żwirku. Następnie 15 cm piasku - wiadomo, przywożę piasek do zasypywania i zagęszczam. Pyt 2) Czy zagęszczanie maszyną robić warstwami np. po 10 cm - dotyczy też tej ziemi pod typowym piaskiem? Dalej 15 cm chudego betonu zatartego. Pyt 3) B10 wystarczy? Pyt 4) Czy pod chudy beton rozwijać folię? Pyt 5) Czy dać tutaj matę zbrojeniową zgrzewaną fi 2.2 oczko 15 na dystansach? Potem na chudym betonie 2 x papa asfaltowa na lepiku. Pyt 5) Papa czy rozwinąć folię? Kolejne warstwy to styropian 15 cm, wylewka beton zatarty. Pyt 6) Powyższe warstwy robię już w stanie w surowym zamkniętym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 19.03.2017 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2017 jeżeli jest możliwość a pewnie jeszcze jest to co do pyt. 6) ja bym na twoim miejscu dał z 20 cm styro na chudziak, dalej w stanie surowym zamkniętym a jak masz możliwość to najlepiej w SSO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts