Gość maron97 19.03.2017 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2017 Chciałbym zmienić w domu wolnostojącym drzwi. Obecnie mam metalowe fabrycznie obite drewnem i teraz chciałbym kupić takie same. Moglibyście polecić mi gdzie znajdę drzwi w wewnątrz metalowe, na zewnątrz drewniane, nie mdf czy sklejka. Są to drzwi zewnętrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 20.03.2017 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 Pamiętasz może producenta swoich drzwi? Obecnie takich rozwiązań się nie stosuje. Rozumiem, że ramiak jest z jakiegoś metalu, poszycie z drewna a wypełnienie z czego? Mi to wygląda na drzwi drewniane ze wzmocnieniem ze stalowych kątowników wewnątrz skrzydła. Obecnie robi się to trochę inaczej. Albo masz drzwi stalowe, które mają ramę z drewna + poszycie ze stali + wypełnienie z pianki lub styropianu. Inna opcja to drzwi drewniane lite albo obłożone fornirem lub skleją drewnianą po wierzchu - te drugie najczęściej mają wypełnienie z pianki. Przekrój drzwi Stolpaw z drewna: Przekrój drzwi Wikęd - tzw. "stalowe": https://pl.wikipedia.org/wiki/Drzwi_energooszcz%C4%99dne Gdzieś w tekście będziesz miał rozbebeszone drzwi stalowe. Wielu innych technologii nie ma. Masz jeszcze aluminiowe i PCV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość maron97 20.03.2017 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 Dziękuję za odpowiedź Jest jeszcze inaczej - drzwi są całe metalowe, tylko z zewnątrz są fabrycznie obite drewnem. Poszukuję drzwi metalowych w środku, ale żeby miały stronę zewnętrzną drewnianą, nie drewnopodobną. Czyli żeby były wzmacniane metalem w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Samar 20.03.2017 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 Dziękuję za odpowiedź Jest jeszcze inaczej - drzwi są całe metalowe, tylko z zewnątrz są fabrycznie obite drewnem. Poszukuję drzwi metalowych w środku, ale żeby miały stronę zewnętrzną drewnianą, nie drewnopodobną. Czyli żeby były wzmacniane metalem w środku. Musisz się zainteresować drzwiami tzw. panelowymi. Robią Gerda, Juwent, kiedyś także coś takiego produkował Donimet. Co do zewnętrznej strony z litego drewna to szanse równe 0 , ale stosują panel ze sklejki o grubości około centymetra pokryty laminatem lub fornirem. Panele takie stosuje się w technologii płytowej drzwi drewnianych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 20.03.2017 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 Są jeszcze inne firmy i coś mi się wydaje, że autor chciał usłyszeć tą markę W kontekście ostatniej rozmowy w innym temacie muszę coś napisać: Juwenty z ostatnich kilku lat były na piance, bez wzmocnienia ramiakiem drewnianym i widziałem sporo przypadków powyginanych skrzydeł (a fabryka ma to głęboko w d. - bo po gwarancji - i już tych drzwi nie polecam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość maron97 20.03.2017 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 Drzwi były z zewnątrz pokryte drewnianymi deseczkami z długości i bardzo to ładnie wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 23.03.2017 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 Może jakieś "samoróby" to były? Zrobić ramiak stalowy + wypełnić to albo MDFem albo wełną i obić z zewnątrz deskami. Mnie najbardziej zastanawia konstrukcja tych drzwi, bo o ile wiem jak jest zrobiona Gerda z panelem o tyle nie do końca rozumiem autora co ma na myśli pod hasłem wzmocnienia. Ja wyobrażam sobie to cały czas jako drzwi produkcji garażowej ze stalowych kątowników z wykończeniem z desek. Termika tych drzwi będzie wołać o pomstę do nieba. Ja osobiście radziłbym Ci zastosować drzwi albo drewniane albo stalówki z ramiakiem drewnianym a nie stalowym jak piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 23.03.2017 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 Ja może nie na temat ale KOLEGO popraw usuń błędy z tytułu postu bo aż skręca mnie jak 100m żyłki w kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazwoj 25.03.2017 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Hahah - mnie ostatnio dotknęło nowe doświadczenie życiowe w postaci słowa "dżwi". To dopiero boli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts