zygi72 19.03.2017 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2017 (edytowane) witam. podpowiedzcie jak wkleić mozaikę w środek (wyjmowany) odpływu liniowego. czy robić to na silikon, klej do glazury? dawać folię w płynie czy nie. Dajcie znać bo musze wkleić i mam zagwozdkę. Edytowane 20 Marca 2017 przez zygi72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 20.03.2017 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 Dawaj na klej z fugami pomiędzy mozaiką. Silikon pleśnieje, by ładnie wyglądało, silikon trzeba wymieniać co parę lat. Nie potrzeba żadnej folii w płynie do listwy odpływu.Grubość wylewki 5 cm to niewiele, musisz rozejrzeć się za niskimi odpływami. Ewentualnie wykonać mały, paro centymetrowy uskok przy kabinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygi72 20.03.2017 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 (edytowane) czyli zwykły klej do glazury? bałem się że do metalowej rynny nie będzie trzymał. Stosowałem klej mapei P9 i karta techniczna informuje że nie można kleić do metalowych powierzchni. Dlatego zastanawiam się, że moze dać pod spód folię w płynie, która powinna w miarę kleić do metalu, a potem już na zwykły klej mozaikę. Edytowane 21 Marca 2017 przez zygi72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts