peter 7474 20.03.2017 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 Witam ,Zamierzam ocieplić skosy betonowe w domu jednorodzinnym, pod krokiew zmieści się 10 cm między nie 15-18 cm ,jaki styropian zastosować chodzi mi o parametry twardości i izolacyjności .Sorki że przynudzam ale ceny styro poszybowały troszeczkę a chciałbym to zrobić dobrze i tanio;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat3006 20.03.2017 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 Witam , Zamierzam ocieplić skosy betonowe w domu jednorodzinnym, pod krokiew zmieści się 10 cm między nie 15-18 cm ,jaki styropian zastosować chodzi mi o parametry twardości i izolacyjności .Sorki że przynudzam ale ceny styro poszybowały troszeczkę a chciałbym to zrobić dobrze i tanio;) Rozważ piankę OK. Nie zamknie zawilgoceń (dwudziestokrotnie mniejszy opór dyfuzyjny) które może spowodować EPS, zwłaszcza nad łazienką, uszczelni i wpasuje się pod krokwie i co najważniejsze nie będzie przyczyną ewentualnego butwienia więźby. Kosztowo, biorąc pod uwagę solidnych monterów styropianu, porównywalne. Pozdrav SM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter 7474 22.03.2017 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Myślałem o pianie ale jakoś bardziej styro mi pasuje więc jeżeli można to proszę o podpowiedź jaki styro przy tej grubości zapodać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 22.03.2017 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Im lepszy tym lepiej. To normalne. Nie wiem o co dokładnie pytasz. O lambde?W/g mnie dużo lepiej będzie wykonać to pianą tak jak to podpowiada mat3006. Cenowo może wyjść podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter 7474 22.03.2017 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Czym miałbym taką piane zabezpieczyć siatka i klej tak jak przy styro.Tak chodzi o lambde i twardość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat3006 25.03.2017 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 (edytowane) Czym miałbym taką piane zabezpieczyć siatka i klej tak jak przy styro. Tak chodzi o lambde i twardość A po co? Teoretycznie można farbą natryskową ale nie jest to wskazane. W tym kierunku, im niższy opór dyfuzyjny tym lepiej. Twardość? Na skosach? Po co? Edytowane 25 Marca 2017 przez mat3006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter 7474 25.03.2017 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 A zwierzaczki mi tego nie rozniosą w pył jak niezabezpieczę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter 7474 26.03.2017 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2017 Dom ogrzewany będzie gazem ,ściany z maxa 30cm ,izolacja 15styro.Więc na pewno na skosach będzie styropian ok 25 cm. Prosze niech ktoś podpowie jaki zastosować elewacyjny wystarczy? czy raczej coś twardszego np dach/podłoga.I oczywiście jakie U przy tej grubości izolacji 0.31 czy może 0.40 by wystarczyło,różnica w cenie jest spora więc jakby sie dało troche przoszczędzić.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario244 28.03.2017 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2017 Chyba nie ma sensu kłaść dach podłoga bo i po co. Ja na betonowe skosy kladlem 20cm elewacyjny grafitowy + 10cm welny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter 7474 06.04.2017 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 Też myślałem o grafitowym więc taki zamówie nie wiedziałe tylko jak będzie sięz achowywał pod dachówką ze względu na wys, temp. jaka tam pewno będzie panowała.Przy 25 cm jaką lambdę zastosować 0,40 wystarczy czy coś lepszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario244 07.04.2017 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2017 pod dachówką nie będzie ąz tak wysokiej temperatury. Z resztą styropian bedzie zabezpieczony siatka i klejem.Ja mam blachodachówkę i dlatego na styropian grafitowy połozyłem jeszcze dla wszystkiego 10cm wełny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur_071 29.04.2017 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2017 ...... co najważniejsze nie będzie przyczyną ewentualnego butwienia więźby. SM Witam właśnie widzę, że nikt nie porusza ewentualnego przyszłego problemu na styku drewno (deskowanie więźby) - styropian (włożony do styku z deskami) czyżby problem nie istniał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat3006 11.05.2017 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2017 Witam właśnie widzę, że nikt nie porusza ewentualnego przyszłego problemu na styku drewno (deskowanie więźby) - styropian (włożony do styku z deskami) czyżby problem nie istniał ? Ależ właśnie na ten temat pisałem. Problem może zaistnieć i dlatego należy go traktować jako znaczący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts