sxe22 20.03.2017 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 Witam dojrzewam do czasu , w którym trzeba podjąc decyzje o wiekszej inwestycji w dom Jest to bliźniak z lat 80 (dach powstal ok 1985r) Aktualnie dach nie przecieka i nic w zasadzie złego się nie dzieje. Główny powód to straty cieplne oraz dyskomfort w lato(dach ma ok 90m dwupłaszczyznowy) Dach jest płaski pokryty papą (myśle że może być ok 4-5 warstw asfaltowej na lepik) jako izolacja w projekcie pisze ze wełna mineralna twarda 100 i zuzel , ale mama mowi ze na pewno bylo hasie Ostatnio jakies 5 lat konserwacja jakimś mazidłem z casto. Murki ogniowe wys 50cm -20cm w najnieższym punkcie Myślałem o styropapie 15cm lub 20cm. Żona upiera sie aby nie zrywac papy ani tego hasia tylko położyc tak jak jest . Papa aktualnie tylko gdzieniegdzie bąble. Nie wzywałem jeszcze żadnej firmy . Prosiłbym o jakieś sugestie i ewentualne pytania dla fachowców Jakich kosztów mogę się spodziewać oraz jakich problemow mam sie spodziewac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro137 22.03.2017 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Może warto przemyśleć płyty PIR. Trzeba by porównać koszty. Instalacja powinna być dość prosta i szybka. Styropian najlepiej w dwóch warstwach. Pamiętać o hydroizolacji. Sam mam podobny dylemat z małym płaskim daszkiem ok 10m2. Styropianu musiałbym dać 20cm 0,031. PIR na pewno mniej, ale nie jestem pewien czy 10cm dało by taką samą izolacyjność jak styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sxe22 26.03.2017 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2017 Jestem po ogledzinach 2 firmJedna proponuje zostawic pape (przepić bąble i podgrzać )zagruntowac papę dysperbitemNa to styropapa 15cm (ogniomury maja 20 cm wiec nie trzeba ich ruszać)Montaż na piance(klej)techna 850na to pape nexter do -25 stna ogniomury i kominy nowa blacha i deski montowane na złączachDrugaproponuje zostawic pape (przepić bąble i podgrzać )Na to styropapa 15cm (ogniomury maja 20 cm wiec nie trzeba ich ruszać)Montaż na klejuMontaż mechaniczny kołkiNa to papa podkładowana to pape nexter do -25 stna ogniomury i kominy nowa blacha i KANTÓWKI montowane na złączach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sxe22 28.03.2017 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2017 Mogę prosić o jakieś sugestie ? Jak byłoby najlepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts