Obieglo 20.03.2017 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 (edytowane) Witam. Sprawa dotyczy izolacji tarasu nad pomieszczeniem ogrzewanym. Taras ma powierzchnie 50m2. Obecnie na płycie jest spadek 1,5 cm na szerokosci 5m.Poblem polega na tym że od płyty do odwodnien okiennych jest jakies 13 cm;( Wstepnie dwiedziałem sie że musze wykonac.1.paroizolacje np papa paroizolacyjna.2. Ocieplenie ( tu nie wiem co wybrac z powodu braku miejsca)3. 2 x folia na zakladke4. Warstwa dociskowa( jaka grubosc na takiej powierzchni)5. 2 x warstwa mapei mapelastic plus tasmy uszczelniajace dyletacjie itp6. Na to klej i plytki.7. Balustrade chce zamocowac do boku sciany. W jakiej warstwie dać obróbke blacharska?? Jak ja łaczyc? I w jakiej warstwie zrobić spadek??Proszę o porade jak to poprawnie wykonać. Jak zamocować obróbke blacharska i rynny. I czy moge docieplić dodatkowo garaż od spodu??Może ma ktoś namiar na fachowca który zrobiłby porządnie taki taras w woj dolnośląskim. Mysle jeszcze nad jednym rozwiązaniem. Mogłbym wymienic 2x okna tarasowe na mniejsze o 10 cm i dzieki temu miałbym 23cm na izolacje. Zaleje troche wyżej posadzke na pietrze i wtedy zrobie próg jakies 6 cm na taras?? Pozdrawiam i z góry dzieki Edytowane 21 Marca 2017 przez Obieglo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 23.03.2017 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 13 cm to trochę mało , odliczając warstwę dociskową, izolację, klej, płytki to na termoizolacje zostaje Ci 7-8 cm , nawet jak dasz płyty poliuretanowe to szału nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts