Jim 25.07.2002 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2002 Jak powinno sie poprawnie zrobić kukułi dachowe ?Czy ścianki boczne powinny być jako kunstrukcja drewniana czy można je wymurować np. z porothermu 8 bądź 12 cm.Nie mogę znaleźć w moim projekcie sposobu ich wykonania a wszystko wskazuje na drewno a na zewnątrz płytę karton-gips. Ja bym wolał uniknąc takiego rozwiązania wymurowując te ścianki.Jak praktyka wskazuje w tym temacie? Dzięki z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 25.07.2002 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2002 Co to kukulka dachowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jim 25.07.2002 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2002 Nie wiem jak to się nazywa fachowo, u nas na pomorzu tak sie potocznie mowi.Są to (prawie na kazdym dachu) takie male "domeczki" z oknem pionowym (nie velux), pokryte dachowka.No kurde nie wiem jak to opisac, bo to pewnie kazdy wie.Nie robisz sobie ze mnie jaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 25.07.2002 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2002 lukarna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jim 25.07.2002 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2002 Lukarna nie ma takich scianek z boku a kukułka ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finiszant 25.07.2002 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2002 nie dziwie się "kukułkom" bo Górale często nazywają je "jaskółkami", z opisu wynika, że chodzi o lukarnyFiniszant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 25.07.2002 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2002 Jesli chodzi o lukarne to scianki boczne sa racze w konstrukcji drewnianej obitej deskami (zalezy jakiej jest wielkosci i od rozkladu scian wewnetrznych) a sciana szczytowa moze byc murowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts