Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wyrównanie posadzki/podłogi

animavilis

Recommended Posts

Witam,

Jestem w trakcie remontu domu. Stanąłem przed remontem podłogi. Obecnie położona jest klepka która jest bardzo zniszczona, dodatkowo podłoga na całej kondygnacji jest bardzo krzywa. Mijescami różnice w poziomach dochodzą do ok 5 cm. Najgorszy jest salon który ma ok 50 m2, w którym sa dwa spore wgłębienia posadzki. Generalnie do wypoziomowania jest ok. 80 metrów kwadratowych na całej kondygnacji na która się składają 4 pomieszczenia.

Zwracam sie z prośbą jak można to naprawić?

Czy są jakieś zaprawy które dadza rade to wypoziomować?

Czy brac miksokreta? w tym przypadku ktoś mi powiedział że to za cienka wylewka żeby brać miksokreta bo popęka - czy to prawda?

Czy skówać wszystko do zbrojenia i zrobić od nowa?

Będę wdzieczny za poradę, bo na tej podłodze nic się nie da zrobić.

Początkowo stwierdziłem, że wycyklinuję klepkę i zaakceptuję krzywizny podłogi, ale niestety chcąc ułożyć płytki w kuchni, która z jednej strony łączy się z salonem, a z drugiej z korytarzem i mały pasek płytek przy wyjściu na taras, nie da się zgrać poziomów, gdyz podłoga jest jak fale dunaju i przez różnice w poziomach nie da ładnie połączyć nowych płytek ze starą klepką.

Edytowane przez animavilis