animavilis 21.03.2017 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 (edytowane) Witam, Jestem w trakcie remontu domu. Stanąłem przed remontem podłogi. Obecnie położona jest klepka która jest bardzo zniszczona, dodatkowo podłoga na całej kondygnacji jest bardzo krzywa. Mijescami różnice w poziomach dochodzą do ok 5 cm. Najgorszy jest salon który ma ok 50 m2, w którym sa dwa spore wgłębienia posadzki. Generalnie do wypoziomowania jest ok. 80 metrów kwadratowych na całej kondygnacji na która się składają 4 pomieszczenia.Zwracam sie z prośbą jak można to naprawić?Czy są jakieś zaprawy które dadza rade to wypoziomować?Czy brac miksokreta? w tym przypadku ktoś mi powiedział że to za cienka wylewka żeby brać miksokreta bo popęka - czy to prawda?Czy skówać wszystko do zbrojenia i zrobić od nowa? Będę wdzieczny za poradę, bo na tej podłodze nic się nie da zrobić. Początkowo stwierdziłem, że wycyklinuję klepkę i zaakceptuję krzywizny podłogi, ale niestety chcąc ułożyć płytki w kuchni, która z jednej strony łączy się z salonem, a z drugiej z korytarzem i mały pasek płytek przy wyjściu na taras, nie da się zgrać poziomów, gdyz podłoga jest jak fale dunaju i przez różnice w poziomach nie da ładnie połączyć nowych płytek ze starą klepką. Edytowane 21 Marca 2017 przez animavilis Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/227911-wyr%C3%B3wnanie-posadzkipod%C5%82ogi/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts