magisterson 21.03.2017 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Witajcie, zdecydowałem się na to aby zrobić podjazd z tłucznia. To chyba najtańsza i najładniejsza metoda na podjazd do domu. Obecnie mam w ogrodzie bagno po kostki. Wjeżdżające auta przeorały mój ogród na wiosnę lepiej niż nie jedna brona. Muszę zatem coś z tym zrobić, a nie chcę zbankrutować. Powiedzcie mi jaki może być koszt zrobienia takiego podjazdu (placu do parkowania) w ogrodzie na powierzchni 200 m2 już uwzględniając robociznę, materiał i piasek na warstwę odsączającą? Wiem, że w każdym mieście mogą być inne koszta, ale mniej więcej chciałbym wiedzieć ile kasy szykować na to. Jaki materiał polecacie? Słyszałem, że tłuczeń dolomitowy byłby dobrym rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 21.03.2017 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Ja też chyba z kostki brukowej zrezygnuję bo sam dobrze tego nie zrobię a firmy za bardzo sobie to cenią , mam już 150m2 wysypana cegła potłuczona , teraz jakieś obrzeże fajny tłuczeń i olewam temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Antymateria 21.03.2017 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Ja też chyba z kostki brukowej zrezygnuję bo sam dobrze tego nie zrobię a firmy za bardzo sobie to cenią , mam już 150m2 wysypana cegła potłuczona , teraz jakieś obrzeże fajny tłuczeń i olewam temat A nie boisz się, że po 2-3 sezonach z cegły zostanie pył? Woda, mróz i te sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 21.03.2017 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Ona tam leży od zeszłego lata i jest gitara , tam gdzie jej nie było błoto pod kolana przez 2 tygodnie było , teraz jest na razie ok , gadają o tej cegle różne rzeczy a ja wyciągałem z ziemi cegły które jak myślę leżały w niej ze 80 lat i były całe i zdrowe jak dzwon , a z drugiej strony jak to mmawiają strachu ani pieniędzy nie mam , na to dam ze 15 cm fajnego kamienia i bedzie ok dodam że ja tłukłem cegłę klinkierową z rozebranego budynku gospodarczego , kilnkier poniemiecki nie ten nasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.03.2017 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Witajcie, zdecydowałem się na to aby zrobić podjazd z tłucznia. To chyba najtańsza i najładniejsza metoda na podjazd do domu. Obecnie mam w ogrodzie bagno po kostki. Wjeżdżające auta przeorały mój ogród na wiosnę lepiej niż nie jedna brona. Muszę zatem coś z tym zrobić, a nie chcę zbankrutować. Powiedzcie mi jaki może być koszt zrobienia takiego podjazdu (placu do parkowania) w ogrodzie na powierzchni 200 m2 już uwzględniając robociznę, materiał i piasek na warstwę odsączającą? Wiem, że w każdym mieście mogą być inne koszta, ale mniej więcej chciałbym wiedzieć ile kasy szykować na to. Jaki materiał polecacie? Słyszałem, że tłuczeń dolomitowy byłby dobrym rozwiązaniem. Mnie wyceniali na około 60-70zł/m2 na klińcu wiślanym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magisterson 21.03.2017 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 (edytowane) Mnie wyceniali na około 60-70zł/m2 na klińcu wiślanym Kurcze to chyba trochę drogo. Ja dziś podzwoniłem po firmach i powiedzieli mi, że spokojnie zmieszczę się w 10tys. Nawet dostałem na maila od jednej z firm kompleksową wycenę. Więc jak poproszę kogoś z okolicy (to małą wioska jest) kto zna się na temacie i dysponuje koparką i zagęszczarką to moze wyjdzie jeszcze taniej. Chyba, że ten Twój materiał jakoś drogi moze jest? teraz patrze to ten kliniec wiślany kosztuje 69 zł za tone. Ponoć na 200m powinno wystarczyć jakieś 30 ton kruszywa. To by wyszło jakieś 1200 zł materiał (przy cenie 40 zł za tonę). Do tego Piasek na warstwę odsączającą, a reszta to robocizna. Chyba, że jeszcze o czymś zapomniałem? Edytowane 21 Marca 2017 przez magisterson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magisterson 22.03.2017 00:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 A tak jeszcze z innej beczki. Co myślicie o tej ekokratce? Sporo się o tym teraz słyszy. Może to lepsze rozwiązanie? Większa stabilność podłoża, kamień mniej będzie się rozwalał po ogrodzie itp. ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 22.03.2017 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 (edytowane) A tak jeszcze z innej beczki. Co myślicie o tej ekokratce? Sporo się o tym teraz słyszy. Może to lepsze rozwiązanie? Większa stabilność podłoża, kamień mniej będzie się rozwalał po ogrodzie itp. ?? To było by dobre bo w przyszłości dowalić mogli by podatek od deszczu i tu tego problemu by nie było ale z drugiej strony to cena podobna do kostki brukowej ja chyba zdecyduję się na tłuczeń z granitu Edytowane 22 Marca 2017 przez Konto usunięte_1* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magisterson 22.03.2017 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 A jak to jest z tym tłuczniem? Potrzebne jest jakieś pozwolenie czy plan zagospodarowania na to żeby wysypać sobie kamyczki w ogrodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 22.03.2017 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 No jeszcze czego , co komu do mojego placu , robię i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magisterson 22.03.2017 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 No wiesz, lepiej zapytać bo w Polsce nigdy nic nie wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts