loot 21.03.2017 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Pomocy! Po zakupie działki przepisujemy warunki zabudowy z poprzedniego właściciela na siebie. Pytanie: czy warunki zabudowy powinny być przepisane na dwie osoby, tzn. mnie i małżonkę, jeśli inwestorami będziemy oboje? Zakładam, że to, że będziemy nimi oboje wynika z tego, że będziemy mieć wspólny kredyt, więc i zapewne wspólne pozwolenie na budowę. Decyzja wydana została pierwotnie na jedną osobę, poprzedniego właściciela, ale właścicielami były wtedy dwie osoby i w akcie notarialnym sprzedaży są dwie osoby. Czy dobrze myślę, że warunki trzeba przepisać na dwie osoby i zgoda osoby, na rzecz której wydane zostały warunki pierwotnie powinna być wydana na rzecz dwóch osób? Z góry dzięki za informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piasus 22.03.2017 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 (edytowane) Mój Kierownik budowy stwierdził że nie trzeba WZ przepisywać na nowego właściciela. WZ są wydawane na działkę a nie na osobę. Nie wiem co prawda jak to się ma do poprawnego postępowania urzędowego ale pozwolenie na budowę dostaliśmy bez problemu i już kopiemy. Aha PNB jest wydane na mnie i na żonę. Pozdrawiam Edytowane 22 Marca 2017 przez Piasus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loot 22.03.2017 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Niestety urząd i google mówią co innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piasus 24.03.2017 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 Piszę jak jest, skoro dostaliśmy PNB z WZ wydanymi na inną osobę to albo nikt w urzędzie tego nie sprawdza albo nie musi być przepisane.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loot 24.03.2017 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 No OK, wierze Ci. U nas jednak jest inaczej, maja nawet specjalny druk wniosku do przepisywania. Co urzad to obyczaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz RRospedek 28.11.2017 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2017 W zasadzie nie jest to istotne. Ważne żeby Warunki Zabudowy i Projekt Budowlany były najlepiej zgodne również pod kątem Inwestora.Będzie mniej problemów.Tomasz RR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loot 28.11.2017 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2017 To ja odpowiem - WZ muszą być przepisane na takie osoby, które będą później składać wniosek o pozwolenie na budowę jako inwestorzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts