Enemyg3w 21.03.2017 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Witam. Nie wiem czy w dobrym miejscu pisze, ale w tych sprawach jestem komoletnie zielony. Jaki mogę wylać fundament bez pozwolenia pod garaż blaszany? Planuje postawić u siebie na działce ok. 10 garaży do wynajęcia. Potrzebuje również informacji czy mogę postawic garaże blaszane do wynajęcia na działce budowlanej z planem zagospodarowania pod zabudowę mieszkaniową jednorodzinną. Ogólnie to czy plan zagospodarowania mi w czymś przeszkadza jeżeli nie potrzebuje pozwolenia pod budowę?PozdrawiamEnemyg3w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nurek_ 23.03.2017 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 (edytowane) Nie wiem czy dobrze kombinujesz. Jeśli możesz postawić na działce garaż bez zezwolenia, to nie znaczy że tej działce możesz postawić takich garaży dziesięć. W przepisach jest, że można budować na zgłoszenie garaże o powierzchni zabudowy do 35 m2, przy czym łączna liczba podobnych obiektów (budynki gospodarcze, altany, przydomowe ganki i oranżerie) na działce nie może przekroczyć dwóch na każde 500 m2 powierzchni działki. I nie budujesz bez pozwolenia - musisz dokonać tzw. zgłoszeniaTu masz więcej: http://www.oprawiebudowlanym.pl/2015/05/budowa-garazu-zgoszenie.html Edytowane 23 Marca 2017 przez Nurek_ literówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts