rafal24 22.03.2017 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Witam. Załączam mapę i mam pytanie. Planuję wybudować budynek gospodarczy o wymiarach 6x25 m (ten zaznaczony na czerwono). Według przepisów jest, że mogę wybudować taki budynek jeśli będzie przylegał całą powierzchnią swojej ściany do ściany budynku sąsiada, a ja mam pytanie, czy mogę wybudować taki budynek bez tej tylnej ściany od strony sąsiada i tak jakby się do niej przykleić? Jak to wtedy wygląda prawnie? Czekam jeszcze na mapę dokładną, ponieważ prawdopodobnie ściana budynku sąsiada stoi na mojej działce i czy jeśli tak będzie to mogę stawiać budynek bez tej ściany i tamtą ścianę wykorzystać jako swoją? Pytanie drugie odnośnie budynku gospodarczego nr 7. W rzeczywistości ten budynek jest bardziej w rogu działki, czy geodeta przygotowując mapę do celów projektowych ma obowiązek to poprawić? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 24.03.2017 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 ... jeśli to Toja ściana - to możesz, jeśli nie jest Twoja, to nie możesz tak po prostu ingerować w nie swoją własność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts