seat 22.03.2017 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Witam, Mam pytanie odnośnie pieca kondensacyjnego, chciałbym zrezygnować z komina i wypuścić spaliny rurą koncentryczną przez ścianę budynku. Czy ktoś orientuje się czy może być to rozwiązane tak jak na grafice poniżej. To znaczy: Piec kondensacyjny - rura koncentryczna pionowa 1m przebijam się przez sufit, kolano koncentryczne + rura koncentryczna przechodzę przez ścianę budynku z wyrzutem spalin. Chodzi mi przedłużenie wyrzutu spalin pionowo, niestety większość rysunków poglądowych przedstawia rysunek pieca + odrazu kolano 90 stopni nad nim po czym wyrzut przez ścianę. Chciałbym przy okazji dopytać czy piec 21 kW, wsytarczy do ogrzania powierzchni 220m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 22.03.2017 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 2x TAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VPS 23.03.2017 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 Wyprowadzenie spalin przez ścianę budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semiramida 23.03.2017 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 ja mam piec 21kw do 340 m2... wszystko zależy od tego, jak bardzo energooszczędny dom.. i jeśli zwiększać kw to tylko ze względu na komfort ciepłej wody, żeby była od razu we wszystkich łazienkach... przerabiałam temat niedawno, wyrzut spalin przez sciane to kóleczko grube na 13 cm a nie zaden kij do siadania dla ptaków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts