semiramida 29.03.2017 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 gdybys wybral wersje 2 ale dostępną z korytarza, to konstruktor mialby tylko jeden otwor do zaakceptowania w scianie nośnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adams5 29.03.2017 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 (edytowane) no tak zgadza się ale wtedy będzie bardzo ciemna praktycznie bez światła a jednak przez otwór w ścianie ok 1.5m trochę wpadnie a p drugie optycznie będzie się wydawała większa jak będzie wychodziła na salon Edytowane 29 Marca 2017 przez adams5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semiramida 30.03.2017 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 tylko że tam, gdzie ci inni zaplanowali otwor, światło też nie wpadnie. nie jest to otwór naprzeciwko okien, niewiele zarobisz na zamianie salonu w korytarz, ciąg nadal mozesz mieć pełny w ksztalce litery L i nie robisz wtedy tej wnęki na lodówkę. ta wnęka na lodówke zastawiała ci dostęp do swiatła z sypialni. gdyby scianka między szafkami gornymi a dolnymi byla cala z luksferow to daloby rade korzystać z tej luchni bez zapalania swiatła. bo w sypialni masz otwor okienny o wiele większy niż norma przewiduje i to stamtąd powinniśmy czerpać światło do kuchni... oczywiscie nie muszą to być luksfery. ale skoro szło nad blatem jest jeszcze modne, to jakieś tafle mlecznego szkła może..., a moze nawet prawdziwe okienko tylko nieprzezroczyste i można serwować poranną kawkę prosto do sypialni czy oddawać przez to okno puste kubki... w moim pierwszym projekcie własnego domu marzeń, kuchnia obowiązkowo łączyła sie z sypialnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyskam 30.03.2017 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Na bazie pomysłów z forum mam u siebie taki aneks: Co prawda mam balkon trzyskrzydłowy, ale umiejscowienie aneksu powoduje że często zapalam światło. Jak się dobrze zastanowić to wcale nie częściej niż w poprzednim mieszkaniu na parterze w kuchni z oknem, ale tak umiejscowionym, że światło nie raz od rana się świeciło. W niczym to nie przeszkadza, a do dyspozycji jest dzięki temu cały salon na duży stół i część wypoczynkową. W twoim przypadku szkoda byłoby nie wykorzystać tego właśnie w taki sposób jak zaproponowała Alicyja. Wg mnie strzał w dziesiątkę to pomysł 2. Rozważałam przeszkloną ścianę dla doświetlenia aneksu, ale z perspektywy czasu cieszę się że tego nie zrobiłam, kuchnia dużo nie traci a sypialnia jest "normalnym" pokojem. Trzeba mieć na uwadze, że światło wpada też w drugą stronę, zapalone w kuchni przeszkadza w sypialni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semiramida 30.03.2017 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 technologicznie da się zaradzić niechcianemu światłu z kuchni do pokoju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyskam 03.04.2017 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2017 To napewno. Dochodzi jeszcze kwestia dźwięków czy zagospodarowania ściany, zabudowy nie zrobisz ani z jednej ani z drugiej strony. W każdym razie ciekawi mnie jaki układ zostanie wybrany, liczę na info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semiramida 04.04.2017 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2017 pomyślalam tez dzis, że istniejace wejscie do sypialni, które ja bym zrobila wejsciem do aneksu kuchennego, powinno łapać światło z pokoju naprzeciwko... jesli wolicie wykuć wejscie z salnu to istniejący otwór wypelnilabym regipsem tylko częściowo lub moze wcale, bo doł by poszedl pod jakas szafke, przestrzen nad blatem pod okienko doswietlajace kuchnie z korytarza a nad nim pewnie jakas szafka wbudowana wisząca, dostępna albo z korytarza albo z kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adams5 12.04.2017 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2017 Witam was po dłuższej przerwie ( mam bardzo dużo pracy), a więc wybrałem 2gi projekt że względów nie dużej ilości prac związanych z tą przebudową. Jestem w trakcie ustaleń z konstruktorem budowlanym i załatwiania wszystkich pozwoleń. Napewno zrobię foto relacje z przebudowy tak chociaż jakoś będę mógł się wam odwdzięczyć za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semiramida 12.04.2017 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2017 miło mi że wybrałes moj projekt a piekarnik można dać zwyczajnie pod płytą grzewczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semiramida 13.04.2017 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 jeszcze istnieją takie kuchenki trio, ze pod płytą grzewczą mniejszy piekarnik a pod nim mała zmywarka... a ja, gdy urządzałam kuchnię w salonie to kupiłam płytę gazową trzypalnikową i miałam zaoszczędzone parę centrymetrów. do tej pory nie mam zastrzeżeń, a to już kilkanaście lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adams5 14.04.2017 05:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2017 Rozplanowanie kuchni to jeszcze daleki temat ale raczej będę inwestować w indukcje a co do piekarnika to jeszcze nie wiem gdzie ale napewno muszę ustawić ściany żeby weszły mi standardowe szafki np z Ikei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts