invx 05.09.2004 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2004 chodzi mi o meble kuchenne, i polaczenie dwuch blatów pod kątem prawie propstym, normalnie laczy sie je przez wyciecie w jednym, albo taki plastik, jednak problem ze jest to prawie kat prosty, i te rozwiazania odpadaja, moze macie jakies ciekawe pomysly jka to rozwiazac ? najlepiej bez ciecia blatow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 05.09.2004 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2004 sa takie specjalna krztaltki aluminiowe akurat do tego przystosowane by polkole zakonczenia jednego blatu "garlo" z prostym zakonczeniem drugiego - pytaj w sklapech z akcesoriami dla stolarzy lub w zwyklym sklepie z okuciami meblowymi - bywaja nawet tam gdzie plyty sie kupuje - sa wszechobecne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 05.09.2004 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2004 hmm tylko takie plastiki, to problem, ze one nie maskuja za bardzo, a nie jestem w stanie tak wymierzyc kata, zeby to idealnie pasowalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 05.09.2004 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2004 sorry chodzilo a o aluminium, popatrze w sklepach, ale to wyglada hyba tak jak te plastiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 06.09.2004 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Poradźcie, co zrobić. Mam zacięcia w jasnych blatach bez żadnych plastików czy aluminium. Ale stolarz - pachciarz zrobił to "mało" dokładnie i mam ciemną krechę na pewnym odcinku łączenia. Czym "zaszpachlować" to złącze aby było mniej widoczne? Może jakimś akrylem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 09.09.2004 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 Ja mam łaczone blaty pod kątem i widać tylko miejsce ciecia . Jakos to sklejali ale nie było mnie przy tym. Jeżeli chcesz mieć niewidoczne miejsce złaczenia zainwestuj w specjalne blaty które łaczy sie ta samą masą z którego są zrobione. Widziałem takie blaty o różnych kształtach i róznie połączone nic nie widać ale ta cena zwala z nóg. Informacje w każdym dobrym salonie z meblami kuchennymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek Waw 09.09.2004 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 ja też mam łączenia pod kątem i wygląda to lepiej niż myślałem. 1-2 mm szparę zagruntowali akrylem w kolorze blatu. Jakies plastikowe nakladki są chyba bardzo niepraktyczne. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 09.09.2004 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 u mnie nie ma wcale szczeliny 2 mm byłaby nie do przyjecia. Ale blat dopasowywali cały dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tadeusz M 09.09.2004 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 U mnie był kąt niezupełnie prosty. Przycięli i zeszlifowali tak że widać tylko rysę na laminacie. Jak to robili to nie wiem ale dałem im wzornik wycięty z tektury. Najlepiej zobaczyć jak robili inne blaty i zdecydować czy są zrobione wystarczająco dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanusia 09.09.2004 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 Ja tez mam taki blat w kuchni w kształcie litery L , ale zamawiałam pod wymiar kuchni ( długośc , kąt idealnie był dopasowany ) nie ma żadnego łączenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juras74 09.09.2004 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 U mnie robił stolarz i nie zrobił to zbyt dokładnie i mam małą szczelinkę w jednym miejscu (mebelki tanie Forte), ale jak zamawialiśmy kuchnię teściowej to wzięliśmy blat z normalnych forte lepszy i droższy o ok. 200zł, ale za to było docięte łączenie w fabryce i jest idealnie równiutko. A swoją drogą to za to docięcie u stolarza było około stówy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 10.09.2004 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 Wszelkie łaczenie blatu obojetnie jakie to zaraza. Gdy tylko woda zacznie dostawać się pod łączenie, blat zaczyna się wyginać, wchodzą okruszki i wygląda fatalnie, dlatego najlepiej mieć wycięty blat z jednego kawałka lub ewentualnie z jakimś fabrycznym łączeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts