budolaik 23.03.2017 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 Witam! Jest studnia wiercona, z niej wypływ około 90 cm pod gruntem. Trzeba doprowadzić wodę do domku. Z tego co czytałem to należy kłaść instalację / rurę poniżej strefy przemarzania, najlepiej na około 120-150 cm. Co zrobić w przypadku, gdy na 100 cm już jest woda gruntowa? Z góry dziękuję za odpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuusamo 23.03.2017 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 Poprowadzić rurę w otulinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budolaik 23.03.2017 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 Możesz podać jakiś link do takiej otuliny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 23.03.2017 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 Witam! Jest studnia wiercona, z niej wypływ około 90 cm pod gruntem. Trzeba doprowadzić wodę do domku. Z tego co czytałem to należy kłaść instalację / rurę poniżej strefy przemarzania, najlepiej na około 120-150 cm. Co zrobić w przypadku, gdy na 100 cm już jest woda gruntowa? Z góry dziękuję za odpowiedzi! Ta woda gruntowa jest teraz na wiosne, czy latem też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budolaik 23.03.2017 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 Teraz jest na pewno, czy latem - nie wiem na pewno (sąsiedzi twierdzą, że latem jest głębiej, ale już kilka razy powiedzieli mi "prawie prawdę", więc nie do końca im także w tej kwestii ufam), dowiem się dopiero w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuusamo 23.03.2017 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 otulina Thermacompact TF, pokryta warstwą litego polietylenu. Rolka 10m, grubość izolacji 9mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts