Gromek777 23.03.2017 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 Witam.Proszę o pomoc dwa dni temu fachowiec przyklejał papę na dwóch balkonach do przyklejania użył lepiku na zimno izolbet-k po 2 dniach w domu przy zamkniętych oknach balkonowych utrzymuje się zapach rozpuszczalnika. Moje pytanie jak długo ten zapach może się utrzymywać domu . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 23.03.2017 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 Przy zamkniętych oknach, to zapach w domu może zostać jeszcze długo - zależy jak szczelne są A na poważnie - to mocno przewietrz, najlepiej oknami nie przy balkonach, może zapach tylko w domu pozostał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gromek777 23.03.2017 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 Wietrzenie robiłem kilka razy zapach rozpuszczalnika dalej jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 23.03.2017 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 A na balkonie, przy podłodze też czuć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gromek777 24.03.2017 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 Trochę czuć ale bardziej przy podłodze w pokoju z przerw dylaktacyjnych wylewki przy oknie balkonowym.Teraz mam dylemat czy czekać czy usuwać ten lepik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 24.03.2017 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 Spokojnie - poczekaj. Teraz temp niskie, lepik pod papą wolno wiąże i smrodek wychodzi łączeniami i bokami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gromek777 24.03.2017 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 Tak jak napisałeś tylko spokój może nas uratować uzbrajam się w cerpliwość i czekam tylko mam nadzieję że mnie z tym zapachem zima nie zastanie. Dam znać jak sie coś zmieni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gromek777 06.04.2017 05:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 Potrzebuje rady po prawie 3 tygodniach od położenia papy na lepik dalej w domu utrzymuje się zapach lepiku co robić czekać czy zrywać i kłaść od nowa na pape termozgrzewalną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 06.04.2017 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 Zerwij to na szybko papa przyklejona na lepiku i tak trzymać nie będzie, przyjdzie upał to smród się może jeszcze spotęgować bo papa zacznie się topić od słońca. Kto wam doradził papę i to jeszcze zwykłą, na balkon do tego celu używa się inne hydroizolacje. Chciałeś tanio to niestety będziesz robił dwa razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gromek777 06.04.2017 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 Papa zastosowania to papa asfaltowa i tylko pasek szerokości około 30 cm na łączeniu okna z podłogą balkonu.Jakie masz inne propozycje.Czy zastosowanie papy termozgrzewalną cos zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 06.04.2017 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 Papa termo na pewno będzie zdecydowanie lepsza, ale nie będzie to i tak zrobione fachowo, papa asfaltowa nie jest przebaczona do tego celu i w krótkim czasie przestanie spełniać swoją rolę, pęknie i będzie przepuszczała wodę. Do tego celu kupuje się specjalna taśmę i zatapia ja w specjalnej foli w płynie przeznaczonej do stosowania na zewnątrz. Podjedz do jakiegoś składu budowlanego tam Ci doradzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts