HanysMSI 23.03.2017 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 Witam wszystkich, jestem zmuszony do szybkiego zakupu sprzętu a nie mam głowy do tego jaki ma to być sprzęt. Otóż nakreślę sytuacje teraz oraz z przed remontu i poczekam na sensowną odpowiedź jeśli da rade. Miałem ogólny remont przedpokoju i pokojów w mieszkaniu. Niestety fachowiec przeciął kabel koncentryczny w którymś miejscu więc postanowiliśmy położyć go na nowo. Wcześniej było to zrobione dosyć dwojako: Kabel przechodził z przedpokoju do jednego tv w salonie gdzie na dwójniku sygnał szedł dalej jakieś 20m do drugiego pokoju (troche nadplanowo był kładziony) i tam kolejne kolanko na modem internetowy i drugi tv = strata sygnału jak wiadomo. Teraz mam zrobione wejście do przedpokoju x1 i w takiej małej szafie mam 3 kable które bezpośrednio się rozchodzą do tv internetu i drugiego tv (każde urządzenie ma swój własny kabel) Jak już się dowiadywałem najlepiej jest dać tam wzmacniacz sygnałowy 1in3out i podpiąć go do prądu by ten sygnał nie był słabszy (a musi być jak najwyższy gdyż takie mam potrzeby) - Pytanie jest następujące: jaki wzmacniacz, ew jakiego typu - Jest ktoś kto mógł by się wypowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frikacz 26.03.2017 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2017 Witaj, Wg mnie nie potrzebny jest Ci wzmacniacz zwłaszcza że internet również masz po koncentryku który wrażliwy jest na zbyt wysoki poziom kanału zwrotnego. Wstawienie rozgałęźnika 1/3 powinno wystarczyć bez żadnego wzmacniacza. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts