bitek 24.03.2017 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 Witam,czy budowa obiektu z drewna 12x6 m, w którym 4x6 to pomieszczenie gospodarcze, a pozostałe 8x6 m to otwarta wiata, wymaga pozwolenia na budowę? Nie wiem czy to zalicza się do wiaty, a może jako pomieszczenia gospodarczego z przedłużonym dachem, którego nie wlicza się do powierzchni zabudowy? I druga sprawa, czy jeżeli wybuduję taką wiatę na swojej posesji, a urzędnik jednak stwierdzi, że budowa wymagała pozwolenia na budowę, to kto odpowiada za stan rzeczy? Właściciel posesji? Czy firma, która wybudowała obiekt bez odpowiedniego projektu? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 24.03.2017 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 Zapewne za budowę bez stosowanych zezwoleń odpowiada firma która świadczyła usługę [ zdaje się że na Twoje zlecenie ?? ] ... Tak byś chciał ? Masz dobre pomysły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitek 25.03.2017 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Tak, zawsze byłem pomysłowy... A wracając do tematu to po prostu ciekawi mnie ta kwestia. Ktoś np. oferuję wiatę drewnianą na 3 samochody przekraczającą 50 m2. Kupujesz, firma przyjeżdża i stawia. Kto odpowiada za łamanie prawa? Kupujący, który może nie orientował się w przepisach. Czy firma która oferuje i sprzedaje taki obiekt, bez odpowiedniego projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 25.03.2017 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 To zależy czy stawiają to na Twojej działce, bez Twojej wiedzy, czy nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitek 27.03.2017 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 To zależy czy stawiają to na Twojej działce, bez Twojej wiedzy, czy nie... Na mojej działce, za moją wiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 27.03.2017 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 Sam sobie odpowiedziałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 28.03.2017 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2017 To nie jest samowola budowlana tylko 40 epik bez wiedzy właściciela pobudowało dom..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts