kaeres 24.03.2017 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 Dzień dobry. Proszę o pomoc w dobraniu napędu do bramy garażowej w cenie do 1000zł już z montażem (montaż okolice 300zł). Sam napęd zatem ok. 700zł Moje propozycje: 1. https://napedy.istore.pl/pl/beninca-jim-3.html 2. https://napedy.istore.pl/pl/faac-d600.html 3. https://napedy.istore.pl/pl/nice-shel-75.html Nie jestem upośledzony manualnie czy technicznie ale nie wiem czy oszczędzać na montażu i sobie tego samemu nie założyć ? Jest to mocno skomplikowane i laik sobie poradzi ? Wymagania: - pilot - zabezpieczenie przed opadnięciem bramy na przedmiot (np. samochód) - chyba to się nazywa zabezpieczenie krańcowe, - samoczynne zamykanie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 24.03.2017 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 A jakie wymiary i waga Twojej bramy bo wymagania są, a napędy różne od 7,5 m2 do 11 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaeres 27.03.2017 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 Może i faktycznie jest to istotne.7,5m2 w moim przypadku więc każda z powyższych się nada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 27.03.2017 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 Może i faktycznie jest to istotne. 7,5m2 w moim przypadku więc każda z powyższych się nada. Jak widzisz i to i to auto na cztery osoby , a więc oba z poniższych się nadają do przewiezienia tych osób Trzeba się zastanowić czy np niesprzyjające warunki jak zima, możliwość zwiększonego oporu przesuwania bramy, waga bramy która jest bardzo istotna dla napędu. Lekka brama panelowa bez ocieplenia ni jak się ma do bramy np Wiśniowskiego ocieplanej. Wtedy może się okazać, że trzeba szukać napędu trochę na wyrost z mocą aby spełnił Twoje oczekiwania i prawidłowo, długo i niezawodnie pracował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaeres 29.03.2017 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 Dobrze, zrozumiałem. Głupi ja.Proszę o polecenie jedynie napędu dla bramy 7,5m2, najlżejszej, bez ocieplenia, kolor brązowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 29.03.2017 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 Dobrze, zrozumiałem. Głupi ja. Proszę o polecenie jedynie napędu dla bramy 7,5m2, najlżejszej, bez ocieplenia, kolor brązowy. Bez problemu da radę np. Somfy Dexxo Optimo 800. W moim garażu ten napęd "dźwiga" bramę Krispol w rozmiarze 3x2,15m, ocieploną o grubości 6 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 29.03.2017 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 (edytowane) Dobrze, zrozumiałem. Głupi ja. Proszę o polecenie jedynie napędu dla bramy 7,5m2, najlżejszej, bez ocieplenia A ja polecam Facc D 600 lub szybszy nowszy D 700 , kolor brązowy. kolor szary i srebrny ocynkowany - niestety nie pasujący do brązowego, ale napęd na łańcuchu i bardzo łatwy w montażu - samemu ok 2h Edytowane 29 Marca 2017 przez CityMatic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaeres 13.04.2017 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 Wybrałem Nice Shel 75.W sumie to wybrałem firmę, a oni mi tą polecili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benchmark 21.06.2017 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2017 Tiziano pasuje do bram uchylnych i segmentowych, a jaką autor ma to w sumie nie mogłem się doczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metalplanet 19.03.2018 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2018 (edytowane) Jeśli zastanawiacie się nad napędem do bramy to proponuję dołożyć 200 zł na centralkę Somfy i cieszyć się z wygody jaką jest otwieranie wszystkich bram (garażowej, przesuwnej) oraz włączanie światła na korytarzu i wyłączanie alarmu przy pomocy jednego przycisku w telefonie. Zobaczcie poniższy rysunek. Edytowane 28 Marca 2018 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts