adamp 25.07.2002 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2002 Witam serdecznie. Poczytałem trochę na forum ale jakoś nie idzie znaleźć tej ciekawostki. Jestem na etapie robienia wylewek. Na piętrze mam strop z belek i cegieł. Na chwilę obecną wygląda to jak wklęsła tablicza czekolady(dla wzrokowców )Mam do Was pytanie: czy mogę wypoziomować strop keramzytem, a w nm schować rórki od ogrzewania , a następnie przykryć to cienkim styropianem(1-2cm fs20)i na to wylewać posadzki. Majster dolecił mi aby wyrównać to wapnem z trocinami i odrobiną cementu. Jak myślicie co lepsze, czy nie dociąże za bardzo stropu(keramzyt jakieś 20kg na m2, nie wiem ile taka papka wapienna) Niecierpliwie czekam na odpowiedzi, chciałbym wykonać szlichty i strop jeszcze w ty roku, a wiem ile to musi schnąć. Serdeczne dzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 25.07.2002 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2002 Nie jestem konstruktorem, ale może Ci coś pomoże, jak napiszę jak to u mnie zostało zaprojektowane. Strop mam typu terriva, ale gdzieniegdzie są płyty żelbetowe (o znacznie mniejszej grubości niż reszta stropu). Te miejsca uzupełnione są właśnie keramzytem i dolane betonem do równej wysokości z resztą stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamp 29.07.2002 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2002 Wielkie Dzięki, tak sobie poyślałem, że skro Ty nie przeciążyłeś stropu to i ja mogę sobie pozwolić na keramzyt. Jeszcze raz wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 29.07.2002 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2002 Niech lepiej ktoś przeliczy obciążenia u Ciebie w projekcie. U mnie było tak od razu zaprojektowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts