laurap 24.03.2017 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 (edytowane) Czas chyba założyć wątek Pomysł na dom mam od dawna ale w tak zwanym międzyczasie, spróbowaliśmy wynalazku pt, mieszkanie w kamienicy w centrum miasta z ogródkiem. Tym, co biorą tą alternatywę domu pod uwagę, mówię " jeżeli chcesz mieć dom, to to nadal nie jest dom!" Masz sąsiadów, odgłosy miasta, parkingowego, który czatuje na Twoich gości z mandatem, a na ogródek wychodzisz a termosem a nie z kubkiem kawy.... Po remoncie/budowie (w sumie nasz remont był nawet gorszy od budowy) i niezbyt uczciwym wykonawcy, po 5 latach, stanęliśmy przed możliwością zakupu działki w pięknej okolicy oddalonej ok 10 min jazdy samochodem od centrum miasta (i naszej pracy). Długo oglądaliśmy projekty i ostatecznie padło na Miłowonki 3. Bardzo nam odpowiadało rozmieszczenie pomieszczeń. Wprowadziliśmy kilka drobnych zmian i miesiąc temu staliśmy się posiadaczem tego projektu. Edytowane 10 Kwietnia 2018 przez laurap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laurap 24.03.2017 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 (edytowane) Projekt który wybraliśmy, to Dom w Miłowonkach 3 pracowni Archon Ustawienie względem stron świata: front domu ustawiony na wschód Chcemy zaprowadzić zmiany jedynie na parterze. Mamy 4-osobową rodzinę, więc dla mnie ważne jest abyśmy mieli dwie łazienki. W bazowym projekcie łazienka na dole jest za mała aby mógł się tam znaleźć wygodny prysznic. Ponadto nie potrzebujemy aż 5 pokoi. W związku z tym wymyśliliśmy aby pokój na dole zlikwidować. Dzięki temu możemy powiększyć salon, w jego miejscu zrobić łazienkę, a w pozostałym hollu ustawić pojemną szafę garderobianą na nasze buty, okrycia wierzchnie itd. Likwidujemy również jedno okno (zachód) w salonie. Nie lubię jak mi zachodzące słońce świeci na telewizor/laptop itd. Salon z jadalnią ma i tak dosyć przeszklenia. Zmieniamy też układ spiżarni - w powstałej wnęce zmieści mi się lodówka side by side. To jest bardzo ważna kwestia, w naszym mieszkaniu zabrakło mi 8 cm Spiżarnię potrzebuję jedynie na słoiki i zapasy. Teraz mam dużą i właściwie po czasie robi się z tego graciarnia. Likwidujemy również balkon przy naszej sypialni. Balkon od strony frontu/drogi nie będzie używany. Postanowiliśmy również (po długich dyskusjach), że rezygnujemy z kominka, robimy rekuperację i stawiamy na PC PW. Dzięki temu pozostaje nam jeden komin (kotłownia/garaż). Zostawiamy go również asekuracyjnie. W całym domu ogrzewanie podłogowe. Dom będziemy budować z pustaków Porotherm na piance Dryfix. Fundamenty murowane. Dach z dachówką ceramiczną (tu jeszcze toczą sie dyskusje). Mi podoba się betonowa bałtycka z Braasa a mąż marzy o płaskiej. Co do koloru tylko jesteśmy zgodni. Izolacja: Fundamenty 18 cm EPS, Poddasze izolowane 30 cm wełną, ściany jeszcze nie wiemy: styropian grafitowy bądź wełna. Edytowane 24 Marca 2017 przez laurap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laurap 24.03.2017 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 (edytowane) Spis treści w budowie Edytowane 26 Marca 2017 przez laurap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laurap 26.03.2017 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2017 Tu rezerwuję sobie miejsce na zdjęcia z etapów budowy Tymczasem na "osiedlu" stoją już domy dewelopera, zaczyna też budowę jeden prywatny inwestor. Myślę, że w tym roku domy zaczną powstawać jak grzyby po deszczu. Póki co napawamy się pięknym widokiem dziewiczych terenów. 25.03.2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 27.03.2017 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 Widzę same pozytywne zmiany! Zanim przeczytałem komentarz, a patrząc na same rzuty, dokładnie to samo miałem zaproponować. Subuję i oczywiście będę zglądać i podglądać, głaskać i takie tam inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laurap 27.03.2017 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 Widzę same pozytywne zmiany! Zanim przeczytałem komentarz, a patrząc na same rzuty, dokładnie to samo miałem zaproponować. Subuję i oczywiście będę zglądać i podglądać, głaskać i takie tam inne. O proszę! Mam pierwszego w życiu subskrybenta Miło mi Dom jeszcze nie stoi, a córa dzisiaj poprosiła mnie o wymiary swojego pokoju bo będzie go w Simsach urządzać. Nie tylko matka się wkręciła w temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaz_75 29.03.2017 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 To będe czytała super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafał777 15.10.2017 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2017 Witam. Buduję Dom w Miłowonkach 3. Jest to projekt wykonany na moje indywidualne zamówienie. Poza tym wprowadziłem jeszcze kilka innych zmian dotyczący rozmieszczenia pomieszczeń wewnątrz domu. Budowę zacząłem w tamtym roku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 13.01.2018 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2018 Cześć, co tu tak cicho? Jak Wam idzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafał777 05.03.2018 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 (edytowane) Jeśli ktoś ma pytania dotyczące budowy domu to mogę podpowiedzieć. Stan mojego domu to etap wykończenia, tj podłogi, łazienki, itp. Wprowadziłem kilka zmian w projekcie. Buduje w województwie podkarpackim. Edytowane 5 Marca 2018 przez Rafał777 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iguu221 21.11.2018 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Mam pytanko gdzie Państwo budują ten domek w jakim województwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alcapter 16.12.2020 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2020 Hej, zastnawiam się nad kupnem projektu Miłowonki 3 i chciałbym zapytać o kilka kwestii związanych z twoimi przeróbkami laurap. Dałoby radę Cię złapać/ zgadać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts