jak_kolwiek 28.03.2017 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2017 Okno będzie podzielone. Największa szyba będzie miała 1,5/0,8m. Rama będzie miała 4m wysokości, bo wyżej jest żelbetowy podciąg. Szyby będą laminowane. To wystarczy, by nie zrobiły nikomu krzywdy. Ciekaw jestem, czy w tej kalkulacji - 50 tyś za fasadę z aluminium są właśnie szyby hartowane? Daję sobie głowę uciąć, że nie. Czyli cena wzrasta do... no? Bardzo proszę jeszcze raz. Jeżeli macie jakieś pomysły dotyczące osadzenia pakietów lub okien w ramie to piszcie. Darujcie sobie te śmieszne uwagi. Wiem co robię. nie da się nie zauważyć, że gdybyś wiedział co robisz to byś nie zakładał tego tematu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 28.03.2017 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2017 Sorki MAG ale piszę jak jest . PS. poręcz zrobiona? Jeszcze nie, ale tak jak Ci już kiedyś wspomniałem - robi się a potem znów zniknie Okno będzie podzielone. Największa szyba będzie miała 1,5/0,8m. Rama będzie miała 4m wysokości, bo wyżej jest żelbetowy podciąg. Szyby będą laminowane. To wystarczy, by nie zrobiły nikomu krzywdy. Ciekaw jestem, czy w tej kalkulacji - 50 tyś za fasadę z aluminium są właśnie szyby hartowane? Daję sobie głowę uciąć, że nie. Czyli cena wzrasta do... no? Bardzo proszę jeszcze raz. Jeżeli macie jakieś pomysły dotyczące osadzenia pakietów lub okien w ramie to piszcie. Darujcie sobie te śmieszne uwagi. Wiem co robię. No właśnie nie wiesz. Wiem to np. ja bo już takie rzeczy zrobiłem. Ty się co najwyżej domyślasz. A że domyślasz się źle to inna sprawa. I tak jak napisał kolega wyżej gdybyś wiedział to po co ten temat? Fajnie zapowiadający się dom, fajna szklana ściana i cały efekt zepsuje inwestor z wężem w kieszeni... Tak posiekać fasadę żeby tylko udowodnić że się da.... Głupota. Cały bajer w takich ścianach polega natym żeby rama zabierała jak najmniej i żeby w świetle szklenia było jej jak najmniej. Jak najmniej podziałów. Ty zrobisz witraż. No właśnie może to jest dla Ciebie droga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppar 28.03.2017 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2017 Może jednak jest na forum ktoś, kto bez wylewania zawartości swojego woreczka żółciowego podpowie coś w sprawie mocowania tych pakietów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 28.03.2017 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2017 Może jednak jest na forum ktoś, kto bez wylewania zawartości swojego woreczka żółciowego podpowie coś w sprawie mocowania tych pakietów? poszukaj. po to na fm jest wyszukiwarka. U mnie w dzienniku coś jest. u Bartheza. Zanim jednak zbudujesz ten witraż narysuj sobie albo lepiej, wrzuć do sketchupa. zobaczysz że będzie źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 28.03.2017 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2017 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?187069-Dziennik-lullaby&p=6021687&viewfull=1#post6021687 tu masz podobną rozmiarem fasadę tylko bez skosów a pełne dwa piętra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okse 28.03.2017 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2017 Ty ta szerokosx chcesz poszatkowac na ok 1 metrowe ? Faktycznie rozrysuj to sobie w skali.To bedzie KOSZMAR !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dawid314 05.05.2017 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 (edytowane) zobacz sobie przekroje okien u ktoregos z producentow okien drewnianych np: http://www.kowalscy.pl/wp-content/uploads/2015/01/O_IV88_206.pdfhttp://www.kowalscy.pl/wp-content/uploads/2015/01/O_IV88_207.pdf lub producenta uszczelek np uszczelki KDA-34 KDA-35:http://www.aibsc.com.pl/uszczelki-do-okien-drewnianych.html Edytowane 5 Maja 2017 przez Dawid314 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppar 29.05.2017 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2017 Dostałem wycenę za fasadę aluminiową. Zewnętrzne szyby p. włamaniowe, ramki ciepłe. Cena za 25m2 20 tyś brutto z montażem. Nie ma sensu bawić się w samoróbę. Jakoś nijak się to ma do wycen tu na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 29.05.2017 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2017 Suuuper. 800 zeta z metra i to z VAT, i z montazem, i z szyba laminowaną, i z gwarancją Miales fart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppar 30.05.2017 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Być może. Parę szczegółów z oferty: Konstrukcja na profilach Aluprof S.A. MB-70 wypełnienia: VSG 44.4/16/6 LE powierzchnia: 24,9m2 obwód: 35,1m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 30.05.2017 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Konstrukcja pod względem parametrów termicznych niespełniająca obowiązującego prawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppar 30.05.2017 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Konstrukcja pod względem parametrów termicznych niespełniająca obowiązującego prawaMożesz uściślić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 30.05.2017 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Prawo od 1.1.2017 nakazuje by Uw bylo mniejsze-rowne 1.1Ty masz sama szybe 1.1 jak dodasz straty liniowe na styku szyby z konstrukcja i sama konstrukcje wyjdzie Ci ponad 1.1Pomijam juz pozniejsze straty na ogrzewaniu przy prawie 25 mkw szklaObliczyli Ci wogole Uw calej konstrukcji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppar 30.05.2017 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Może zamieszczę to, co dostałem: Nie mam nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 30.05.2017 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Nie ma UwNie ma nic o montażu I co mam Ci powiedziec?Dostales cene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppar 30.05.2017 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Nie ma Uw Nie ma nic o montażu I co mam Ci powiedziec? Dostales ceneMontaż w cenie. Nie ma tego w ofercie ale tak się umówiłem. Nie wiem z tym Uw. Pani z którą rozmawiałem twierdzi, że to profile energooszczędne. To oznacza, że mam się czegoś od nich domagać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 30.05.2017 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Na Twoim miejscu poprosiłbym o wyliczenie Uw konstrukcji.Skoro montaz w cenie poprosilbym o opisanie zakresu prac montazowych.Dla siebie z zalozenia dalbym trzy a nie dwie szyby ale to podniesie koszty a wiadomo jakie nasz do nich podejscie.6mm zrobiłbym hartowana dla swego i innych bezpieczenstwa ale to znow podniesie cene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2905 30.05.2017 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Prawo od 1.1.2017 nakazuje by Uw bylo mniejsze-rowne 1.1 Ty masz sama szybe 1.1 jak dodasz straty liniowe na styku szyby z konstrukcja i sama konstrukcje wyjdzie Ci ponad 1.1 Pomijam juz pozniejsze straty na ogrzewaniu przy prawie 25 mkw szkla Obliczyli Ci wogole Uw calej konstrukcji ? ale z tego co mi wiadomo to prawo obowiązuje wszystkich którzy dostali pozwolenie od 2017 wcześniejszych obowiązuje norma 1,3 i do dla pomieszczen gdzie temperatura jest równa bądź wyższa 16 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 30.05.2017 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 ale z tego co mi wiadomo to prawo obowiązuje wszystkich którzy dostali pozwolenie od 2017 wcześniejszych obowiązuje norma 1,3 i do dla pomieszczen gdzie temperatura jest równa bądź wyższa 16 stopni 1,3 to też raczej nie osiągnie z 2 szybami. Załączone szkice są zbyt małe by zobaczyć na jakich profilach to zaprojektowano. Myślę jednak, że to nie fasada ale zwykłe FIXy. "Pani" wyceniła. Ciekawe tylko co będzie jak dojdzie do montażu? 4700x3800 w podziale na 4 pola? Czyli każda szyba ma rozmiar około 2250x1800? Waga takiego pakietu 44.4+6 to około 140kg. Jak dojdzie trzecia szyba 6mm to dojdzie 60kg... A tymczasem "montaż gratis"! Wg mnie "pani" nie ma bladego pojęcia na co się porywa. Ale skoro taka okazja to bierz w ciemno! Fachowość widać na kilometr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaca509 30.05.2017 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Załączone szkice są zbyt małe by zobaczyć na jakich profilach to zaprojektowano. Ja dopatrylem Aluprof MB-70 cytujac za Aluprof.eu "MB-70 jest nowoczesnym systemem aluminiowym, służącym do wykonywania wymagających izolacji termicznej i akustycznej elementów architektonicznej zabudowy zewnętrznej, np.: różnych typów okien, drzwi, wiatrołapów, witryn, konstrukcji przestrzennych". Powinno byc raczej to http://http://www.aluprof.eu/uploads/files//MB-SR50N_MB-SR50N%20HI_plus_PL.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts