qjot1 25.03.2017 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Dzień dobry! Mam taką wątpliwość. Czy robi się testy szczelności wentylacji w systemie pe-flex? Firma przyszła, rozłożyła, twierdzi że to szczelne, ale czy na pewno?Twierdzą, że nie robi się testów. Są normy szczelności, tylko jak to sprawdzić bez testu?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domelek 25.03.2017 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Nie słyszałem o takich testach, zresztą jak poprawnie jest zrobione - wszystkie połączenia rur z rozdzielaczami sa sklejone taśmą to jakie to ma znaczenie? Przy takich cisnieniach to powierze 'pójdzie' tam gdzie mu łatwiej- czyli przez anemostaty. No i chałupy Ci nie zalaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 25.03.2017 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Sam robiłem swoje skrzynki anemostatowe i rozdzielcze z ocynku, na laserze i krawędziarce, zamontowałem i stestowałem. Gość od blower door test wyliczył wymianę średnio 0,39, przy czym dla nadciśnienia 0,28 i winna była klapa od strychu, bo się odginała przy podciśnieniu i wpuszczała powietrze. Test obejmował także system wentylacji aż do rozdzielaczy, bo pompowana piłka zaślepiająca była zamontowana właśnie na nich. Dzisiaj swoje skrzynki sprzedaję. Niedrogo - większość domów poniżej 1000zł za komplet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts