Albano 25.03.2017 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Jestem na etapie projektowania garażu wolnostojącego. Chciałem go zrobić tanim kosztem, a jednym ze sposobów na oszczędność była rezygnacja ze stropu i poprzestanie na deskowanym dachu. Otwór na bramę 5m x 2,25m, od otworu do ściany po obu stronach 75 cm, nadproże 25 cm, wysokość pomieszczenia 2,5m. Zastanawiam się jednak, czy sufit w garażu nie jest mimo wszystko niezbędny, aby przymocować do niego elementy konstrukcyjne bramy segmentowej wraz automatem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Busters 25.03.2017 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Elementy konstrukcyjne mozesz przymocowac do scian bocznych (ja tak mam w domu) do automatu mam jedynie stelaz puszczony z gory, ale z tym nie powinienes miec problemu do byle jakiej belki wystarczy to przymocowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 25.03.2017 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Elementy konstrukcyjne mozesz przymocowac do scian bocznych (ja tak mam w domu) do automatu mam jedynie stelaz puszczony z gory, ale z tym nie powinienes miec problemu do byle jakiej belki wystarczy to przymocowac A prowadnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Busters 25.03.2017 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Prowadnica czego bramy czy napedu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Albano 27.03.2017 06:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 Załóżmy, że bramy. Prowadnice też można przymocować do ścian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryan93 15.04.2017 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 odgrzewam ale odpowiem , prowadnica bramy jest montowana do sciany frontowej + podwieszona do sufitu.W niczym nie bedzie przeszkadzał brak "fizycznego" stropu z uwagi na to ze prowadnice ( podobnie jak automat) mozna podwiesic do belki Oczywiscie nic nie przeszkadza w tym zeby zrobic konstrukcje do sciany , ale bedzie z tym troche wiecej zabawy No i jak wiadomo z fizyki , lepiej bedzie te szyny podwiesic pionowo niz poziomo (rozklad sił) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts