Cypek 06.09.2004 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Skopałem, nawiozłem hymusu, zagrabiłem, posypałem nawozem, wysiałem trawe, zawałowałem, podlewam. Po ilu dniach wyrośnie mi trawka. Zasiałem Wembleya Podpowiedzcie, o doczekac sie nie moge i juz sie martwie, czy mi jakies przeterminowanej nie dali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniel Starzec 06.09.2004 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 No po tygodniu powinna wzejsc jesli ma wilgoć i jest ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 06.09.2004 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Pogoda jak widać za oknem, 20C i lekkie słonko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NaXoS 06.09.2004 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Najbardziej zależy chyba od wilgotności podłoża - jeśli chcesz przyspieszyć - podlewaj i jescze raz podlewaj - sprawdzone.Po tygodniu powinna miec ze 2-3 cm NaXoS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambaran 06.09.2004 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Witam, A czy jest jakis gatunek trawy , który rośnie zdecydowanie szybciej od innych? No i oczywiście wolniej ,żeby sobie takiego nie sprawić. Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 06.09.2004 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 zawsze na poczatku chodzi o to, aby szybko urosła, a potem, zeby bardzoooooooooo wolniutku rosła. Ot, taki super gatunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 06.09.2004 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Mnie zaczęła kiełkować po tygodniu (zraszanie automatyczne 1x dziennie), po 2 już miał ok 1-1,5cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadra 06.09.2004 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 ja też posiałam W. Po tygodniu mam ok.5 cm superowej traweńki. Ale przyznać trzeba, że zrobiła mi niespodziankę - w piatek rano patrzyłam czy jest - nie było (widać, że coś się działo, ale napeno toto nie było zieloną trawką), a jak przyjechałam w sobotę wieczorem - ZIELONO. Cierpliwości. wyrośnie. Ja przed zasianiem sypnęłam azofoską, a potem codziennie zraszałam sowicie. I JEST!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 06.09.2004 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Ja posypałem florovitem do trawników. I czekam, ale nuda ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trebor 11.09.2004 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2004 Tydzień temu posiałem mieszanke "Sportową" podlewam codzienie i ...... nic. Ani pół centymetra. Może w nocy jest za zimno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LamiaReno 11.09.2004 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2004 mogły też wróble wydziobać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trebor 12.09.2004 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2004 Wszystkich ziaren ze 100m2 nie wydziobały! Ziemia wymieszana z piaskiem, więc jest dodatkowe "maskowanie" ziaren. Niestety minęły kolejne dwa dni i nic. Jeszcze raz siać? Jak długo czekać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trebor 12.09.2004 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2004 Przed chwilą zadzwoniła do mnie żona z dobra wiadomością: trawa zaczęła rosnąć! Huraaaa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LamiaReno 12.09.2004 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2004 czekajcie a urośnie Wam! a na te dziobiące bestie można założyć siatkę, tz. nie na nie ale rozciągnąć na ziemi, albo nawet tak rzucić i żaden nie podejdzie... sprawdzone ale nim do tego doszliśmy eksperymentowaliśmy z włókniną, a trawa jak już niektórzy zauważyli lubi zaskakiwać swoim kiełkowaniem i niestety przerastała. A z siatką jest ok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 13.09.2004 05:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 A trawy dalej ni ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 13.09.2004 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 Jak trawy nie ma to sprawdź, czy czasem nasiona nie zgniły lub nie zjadły ich ptaki, jeśli nie to należy się uzbroić w cierpliwość, bo jest dość sucho, a trawa lubi dużoooooo wody i żeby skełkowała trzeba nie podlewać ale ustawić zraszać i lać godzinę lub dwie jedno miejsce (koszty), po drugie zaczęły się zimne noce. Trawa niekiedy może przezimować w formie nasion i skiełkuje dopiero wiosną. Acha, jeszcze jedno na opakowaniu nasion warto sprawdzić datę ważności bo nasiona trawy po 2 latach już nie kiełkują. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 13.09.2004 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 Cierpliwie czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadra 18.10.2004 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2004 I co - urosła w końcu? Ja do pierwszego poletka dosiałam drugie i już miałam przyjemność skosić to co dosiałam... Więc ciekawa jestem czy Tobie się powiodło... buzia K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 18.10.2004 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2004 U nas wykiełkowała po 2 tygodniach, ale:1. nie była walcowana, bo nie mamy walca, tak sobie tylko te ziarenka leżały (nie ma siły, że ptaki zjadły wszystkie nasiona, nie przesadzajmy!!!)2. nie była podlewana przez nas, miała wodę jak spadł deszcz (aż tak nam na niej nie zależało)3. niczym jej nie nawoziliśmy. 4. jest zimno i w dzień i w nocy (po wykiełkowaniu przez 2-3 dni było w nocy poniżej 0, baliśmy się, że zamrznie).Mimo to rośnie, z nikim się nie ścigamy, więc może sobie rosnąć w dowolnie wybranym przez siebie tempie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 18.10.2004 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2004 Urosa, ju kosiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts