Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Uzdatniacz viesman Aquahome 20-Nie dopuszcza wody

Recommended Posts

Witam!

Tak Jak w temacie w komorze gdzie znajduje się sól(obecnie poziom 3) po dzisiejszej nocnej regeneracji nie ma wcale wody w baniaku. Na spodzie jest sól już sproszkowana na górze jeszcze w tabletkach.

Przy poprzedniej regeneracji którą zrobiłem ręcznie obserwowałem jak zachowuje się uzdatniacz i dopuszczał wtedy wodę do okolo 5 poziomu w baniaku, ale pozniej opadl do poziomu w którym tabletki byly na poz. 3 ale byly one delikatnie w wodzie, także chyba bylo dobrze.

Problem z brakiem wody w baniaku pojawil mi sie juz drugi raz przy pierwszym razie zadzwonilem do goscia ktory to instalowal i kazal mi dolac wiadrem wody i tak zrobilem, ale nie wydaje mi sie aby za kazdym razem trzeba bylo dolewac wiadrem ;-). Gosc ktory to instalowal nie ogarnia do konca tematu.

Niestety przy kupnie nie wiedzialem ze montaż przez serwis jest darmowy-ale to juz po ptakach.

W studzience solankowej roztwor jest mniej wiecej na poziomie okolo 3-4 cm, ruszałem tym pretem ktory jest z pływakiem i chodzi lekko. Nie wiem moze poziom jest ustawiony za mały? Wsadziłem tam tez kija który pokazał mi ze na spodzie jest tak jakby sol rozpuszczona nie do konca. Dodam ze pokrywa studzienki byla zawsze szczelnie zamknieta takze nie ma mowy ze tam dostala mi sie sol.

Podaje ustawienia ustadniacza:

Set OFF r

Set Cler on

Set TIME CLERn 2

Set Recharge Auto

Set OFF 97 Set Time 24hr

Set time bA 5

Set Time Fr 2

Set CŁrl OFF

Ustawienia na moim uzdatniaczu to 24 hardness. Z jakich testow skorzystac aby sprawdzic poziom twardosci w wodzie juz uzdatnionej?

I czy ktoś mi wyjasni jak przelicza sie te cholerne stopnie niemieckie na galony

Podam pomiar wody ze stacji z której pobieram wode

stacja telatyn.jpg