kurtz 26.03.2017 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2017 Czy wykonanie szalunków na ławie na wysokość 0,6 metra może już być problematyczne, żeby wykonać prostą ścianę i zachować odpowiedni poziom? Mój wykonawca próbuje mnie przekonać, żeby dać te 5 warstw bloczków, tłumacząc własnie, że przy szalunkach nie da się tego zrobić na 100% dokładnie.Czy ma racje? Wolałbym monolit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 26.03.2017 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2017 Jaki wysoki dom budujesz ? na jakim gruncie ? z piwnicą czy bez ? BK, ceramika , silka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurtz 26.03.2017 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2017 Dom niski parterowy - 2,6m wys. pomieszczeń, niepodpiwniczony, strop lany, bez ściany kolankowej.Grunt piaszczysto-gliniasty, Ściany to pełne silikaty grubości 25cm, więc ciężar ok. 500kg/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 26.03.2017 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2017 Czy wykonanie szalunków na ławie na wysokość 0,6 metra może już być problematyczne, żeby wykonać prostą ścianę i zachować odpowiedni poziom? Mój wykonawca próbuje mnie przekonać, żeby dać te 5 warstw bloczków, tłumacząc własnie, że przy szalunkach nie da się tego zrobić na 100% dokładnie. Czy ma racje? Wolałbym monolit. A szalunki z czego ? Każdy systemowy szalunek da rade bez problemu. Jak z desek wiecej zabawy ale też do zrobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurtz 26.03.2017 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2017 A szalunki z czego ? Każdy systemowy szalunek da rade bez problemu. Jak z desek wiecej zabawy ale też do zrobienia. z desek, ew. Stal-Form, bo takie mam w okolicy do wypozyczenia, ale jak w nich złapać poziom, jeżeli najniższe są metrowe? można taką ścianę sensownie wypoziomować podczas zalewania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_5 26.03.2017 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2017 Z desek ogarnięta ekipa bez problemu da radę. Musisz sobie zdać sprawę, że "trochę" tych desek trzeba będzie kupić. Plusem jest to, że deski szalunkowe na pewno później się przydadzą i tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurtz 26.03.2017 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2017 chyba jednak da się to zrobić z desek, skoro ludzie robią dużo wyższe i można:http://julek2.mojabudowa.pl/?id=191787 Tylko u mnie to będzie rozbudowa, więc dokładność musi być większa, żeby ściany budynków nowego i starego dobrze ze sobą licowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts