Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dzień dobry wiosennie!

Stałam się właścicielką działki rekreacyjnej ze starym domkiem z dyla (chyba), który wojnę i bombę widział. Mam do niego sentyment i proszę o pomoc forumowiczów, bo nie potrafię rzeczowo go urządzić. Działka jest duża, obecnie dach jest jednospadowy, ale planujemy wymianę (cieknie) na dwuspadowy i sypialnie na górze. W planach także taras (z zadaszeniem), nowe szambo, wymiana okien, drzwi. Chciałabym jak najmniej zmieniać wewnątrz (ściany). Wc i umywalka jest obecnie za drzwiami wejściowymi (bez komentarza). Prąd też jest. Wymiary podane pewne i dokładne to te zewnętrzne, w środku płyty pilśniowe już powyginane temu orientacyjnie wpisane.

Zaznaczłam też ułożenie względem stron świata (temu 2 ściany bez okien bo północne)

Na czym mi zalezy:

- wstawienie drzwi tarasowych, budowa tarasu (tylko 12 m2 - wymogi ustawowe) i tu prosiłabym o uwzględnienie tego, że w takim letniskowym to kuchnia musi być prawie na wyciągnięcie ręki i łazienka tez nie daleko, choć to juz niekoniecznie.

- jest w nim piwnica (pod 2 pomieszczenimi po lewej)

- działka jest lekko pochyła (zdjęcie)

- chciałabym zachować wszystkie tuje widoczne na rysunku

- w środku nie ma kominka (rozprowadzenie ciepła), ani schodów (oba w planach), za to widać meble którymi dysponuję i one zostają ( 2 wersalki standardowe, szerokosć 210), stół 100x140 z krzesłami, kuchnie się dopasuje;

- szambo nie wiem gdzie zrobimy, ale przyłącza raczej blisko siebie.

Parter domku to wysokość jedynie 2,15.

To co widać to moja wstępna koncepcja. Nie wiem gdzie ja to pomieszczę:) Rodzinę mam dużą, będziemy tam raczej w weekendy, latem pewnie dłużej)

WP_20170323_11_26_43_Pro.jpg

Działka.jpg