tomaszkoo 27.03.2017 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 Do zabudowy mam belki stalowe na stropie monolitycznym 7,2 x 4m. Problem jest taki, że ze względu na wysokość pomieszczenia (2,60 do belki) każdy cm jest na wagę złota. Jak korzystniej jest zrobić zabudowę? Zdjęcie przedstawia zabudowę jednopoziomową, jednokierunkową na całym stropie oraz w lewym dolnym rogu zabudowę jednopoziomową krzyżową fragmentami, tzn omijając belke. Belek jest 5 szt. Pierwsza opcja wymaga montażu sporej liczby wieszaków, druga pozwala na zmniejszenie tej liczby, ale czy będzie ona prawidłowa? W której opcji będzie łatwiej później wypoziomować sufit? Profil UD do ściany będzie montowany tylko fragmentami między belkami, tak aby nie obniżać pomieszczenia o te dodatkowe 3cm wysokości profila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 05.04.2017 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 a myślałeś o suficie napinanym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manfred1 06.04.2017 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 (edytowane) Ja teraz zakładałem sufit z płyt kg ponieważ... macherzy który mi to robili nie znali pojęcia sufit napinany. Jest to chyba jedyna normalna konstrukcja która nadaje sie na sufit. Ja przynajmniej jestem pod wrażeniem. A tak wygląda łączenie po 40 dniach od odebrania mieszkania. Krew mnie zalewa bo podejrzewam że jest sama szpachla bez flizeliny na łączeniach. Ale tak to jest jak sie człowiek nie zna. Edytowane 11 Kwietnia 2017 przez manfred1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts