cypryski 24.04.2017 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Na kiedy celujesz z przeprowadzką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
covallus 24.04.2017 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 (edytowane) Na początek przyszłego roku przedszkolno/szkolnego W sobotę trzeba było nawieźć gruzu, bo po nocnym deszczu zrobiło się grząsko i jedną wywrotkę siły natury wyeliminowały z dalszej zabawy... My siłami "rodzinnymi" rozciągnęliśmy siatkę leśną na dłuższym boku i kawałek od frontu... Resztę skobelków podobijam w wolnym czasie, aby luźno nie wisiała... Front pewnie pod koniec tygodnia razem z bramą zrobię - jak już ciężki sprzęt przestanie być potrzebny... Obrys domu zaczęły zaznaczać ścianki ze styroduru i panowie zaczęli wkopywać drenaż... Edytowane 24 Kwietnia 2017 przez covallus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
covallus 24.04.2017 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 (edytowane) W niedzielę pojawil się Młodszy nadzór inwestorski aby sprawdzić bieżące zagęszczenie piasku i stwierdził, że fajna duża piaskownica - tylko brudzi na pomarańczowo Edytowane 24 Kwietnia 2017 przez covallus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
covallus 25.04.2017 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 Dziś rano odwiedzili plac zabaw kierbud i geotechnik - zagęszczenie wychodzi bardzo dobrze, piasek idealny Wymiary płyta trzyma Jak dobrze pójdzie dziś panowie skończą podbudowę i ścianki, na czwartek zbrojenie, a piątek koniec zabawy... Oddam trochę gliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
covallus 27.04.2017 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 W środę korzystając z okazji odebrałem z magistratu nadany numer posesji - możemy teraz wieszać tabliczkę i skrzynkę na listy:yes: Panowie mimo deszczu brną niczym czołg - zakończyli podbudowę, ścianki przeciwwysadzinowe, prawie całą kanalizację i przepusty... To w końcu też dzień kiedy ostatecznie pożegnaliśmy się z koparką (przynajmniej na tym etapie budowy... oj z hałdami trzeba coś będzie zrobić ) Rozliczenie za piasek i "łopatki" trochę bolało ale nie mogło być inaczej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
covallus 30.04.2017 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2017 W czwartek Kierownik odbiera zbrojenie - liczymy na to, że w piątek nie będzie lało zbyt mocno... Wszystko wyglada na gotowe - płyta, zbrojenie, dwie stopy pod słupy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
covallus 30.04.2017 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2017 20170428 (D7) - Betonowanie W nocy nie mogłem spać Rano wyglądało na to, że nie wszystko będzie szło jak po maśle Pompa była na czas... Betoniarki za to niestety nie ogarniały do końca tematu. Na szczęście deszcz padał, ale nie taki o którym myślałem, że zwiastuje katastrofę. Jadąc na działkę wyobrażałem sobie, że mam 190 metrowy basen... Z racji pogody nie można było nazwać tego dnia "świętem" i "piknikiem" - na szczęście nawiązywałem połączenie z bazą - Młodszy narzekał, że nie ma zielonej betoniary, bo on chciał zieloną Z racji deszczu nie dało się też położyć impregnatu - bańka została dla mnie - w sobotę będą opryski. Stopa słupa od tarasu zostaje niezabetonowana - do poprawy będzie podbudowa "tarasu" jak będzie sucho - cały teren zamókł i siadł, a skrzynka ze styroduru przypomina akwarium... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jedrek244 01.05.2017 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 Witam, Jakoś tak skromnie tego zbrojenia w tej płycie, a może nie ma wszystkiego na fotkach? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
covallus 01.05.2017 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 Reszta to zbrojenie rozproszone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
covallus 01.05.2017 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 Jeszcze parę fotek z prac: z tej stopy raczej nic dobrego nie wyjdzie ostatnie plumknięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 02.05.2017 04:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2017 Współczuję pogody Po ładnym początku kwietnia chyba nikt się nie spodziewał tak deszczowej i chłodnej wiosny... Ale w takich warunkach też się domy buduje, więc nie ma powodów do zmartwienia. Dziś lub jutro pozwolę sobie wpaść do Ciebie i dokładniej obejrzeć plac budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
covallus 02.05.2017 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2017 Dzięki Zabierz kalosze... Chociaż już trochę przeschło w końcu... Najbardziej się bałem, że będzie lało na początku i zamiast robić podbudowę będzie błotny basen gliniasto-piaskowy... Oczywiście nie starczyło mi impregnatu - tak to jest jak nie jest się ekspertem nie sądziłem, że powinienem aż tak oszczędzać... Reszta zatem zlewana wodą i przykrywana folią - jakby tak nie patrzeć na działkę, tylko na samą płytę to jest elegancko W weekend może skończę ogrodzenie i jakąś bramę zmajstruję, to na ew. wizyty już się trzeba będzie umawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 02.05.2017 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2017 Rzeczywiście pogoda nie rozpieszcza w ostatnich dniach, ale u Was widzę robota idzie pełną parą.P.S. Jak się dodaje duże zdjęcia do postów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
covallus 02.05.2017 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2017 ktoś gdzieś pisał i zapamiętałem - jak dodasz fotkę, to jeszcze w edytorze posta kliknij 2x na zdjęciu (kursor "rączka") - będą opcje fotki i m.in. Size. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
covallus 11.05.2017 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2017 Mam wodę! Tzn. jeszcze więcej wody... tym razem na szczęście tej dobrej, bo w piątek panowie wykonali przyłącze... Ta niedobra niestety dalej daje o sobie znać - czekam niecierpliwie aż w końcu okolica wyschnie Ze względu na błocko i deszczówkę nie dało się nawet dobrze wykopu na działce zakopać i utwardzić... droga też odbudowana "połowicznie" - mają poprawić jak przeschnie okolica przy okazji kolejnych wizyt w pobliżu. Najważniejsze, że licznik i woda jest - można stawiać basen i podlewać kwiatki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
covallus 25.05.2017 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 Tydzień temu z racji poprawy (w końcu!) pogody i przeschnięcia działki zaprosiłem znów tandem koparka+wywrotka w celu doprowadzenia działki do nieco bardziej cywilizowanego stanu Kolejna dostawa gruzu i utwardzenie "wjazdu" mam nadzieję już ostatecznie pozwoli wszystkim ciężkim sprzętom wtaczać się na "posesję" - jutro pierwszy test jak poradzi sobie HDS z bloczkami... Wywieziono 4 wywrotki ziemi z gliną - reszta trochę rozplantowana i wyrównana po okolicy. Odsłonił się mały zakątek idealnie nadający się na piaskownicę/trampolinę/basen Trzeba między brzózki wpuścić glebogryzarkę i "tył" działki ucywilizować, aby mieć gdzie spędzać czas podczas gdy reszta będzie budowlaną demolką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
covallus 02.06.2017 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2017 Tydzień temu "przyjąłem" na stan pierwszą dostawę bloczków... Porozstawiałem jak umiałem najlepiej po płycie i pozostało czekać na Pana Czarka W międzyczasie spreparowałem ujęcie wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
covallus 02.06.2017 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2017 We wtorek odezwał się telefon, który zwiastował koniec "urlopu" na budowie i kolejny wzrost tempa/ciśnienia/wewnętrznej nerwowości Najpierw była mowa o sobocie ew. poniedziałku... Skończyło się na tym, że panowie zaczynają dzisiaj:eek: Wczoraj Pan Czarek dopilnował mnie osobiście zamówiliśmy 2 transporty ze składu na dziś i poniedziałek. Ja w bonusie zdobyłem na cito piasku i żwiru... Mam nadzieję, że w tym tempie zdążę chociaż parę razy udokumentować etapy powstawania ścian zanim nie zaczniemy zalewać stropu Jutro podrzucę pręty do dozbrojenia stref podokiennych i zobaczę co udało się przez pierwszy dzień zdziałać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
covallus 14.07.2017 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 20170602 (D42) - Ściany Jak Pan Czarek się odgrażał, tak zaczął chyba bladym świtem... Cały dzień siedziałem w pracy w nerwówce czekając na ew. telefony... Ani razu nie zadzwonił, znaczy się wybuchy i kataklizmy nie nastąpiły... Wieczorem Łobuzy zostały uśpione, a ja popędziłem na działkę, aby zdążyć zobaczyć efekty prac przed zachodem słońca Efekt robił wrażenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
covallus 14.07.2017 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 W niedzielę (2017-06-04) wpadliśmy na chwilę zrobić szybką kontrolę weekendową... Komisja złożona z kompletu Inwestorów pozytywnie zaopiniowała stopień zaawansowania robót Stan po 1,5 dnia pracy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts