covallus 14.07.2017 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 20170606 (D46) - Kończymy ściany Poziom sufitu osiągnięty. Można już poczuć przestrzeń w środku - bez ograniczenia nad głową i ścianek działowych dom wydaje się mieć hektary miejsca Mamy zrobione słupy, osadzone nadproża... Panowie zabierają się ostro za szalunki wieńca... Teriva czeka na swoją kolej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaSlowek 30.07.2017 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2017 Witam! Czy byłaby możliwość zobaczenia domu? Kupiliśmy juz projekt, ale na pewno zobaczenie na żywo byłoby bardzo pomocne i może pomogło zdecydować jakie poprawki wprowadzić w projekcie. Pozdrawiam, Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
covallus 31.07.2017 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2017 @AniaSlowek Pewnie Na budowie jestem generalnie "spontanicznie" póki co... więc prośba o PW kiedy byście chcieli podjechać... w połowie sierpnia wyjeżdżamy na urlop, więc albo jakoś teraz albo na początku września. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaSlowek 01.08.2017 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2017 Bardzo chętnie zobaczyliśmy teraz, przed polowa sierpnia. Mój adres to [email protected] Prosiłabym o przesłanie na maila.kontaktu to będzie się latwiej umówić od odnośnie adresu i terminu. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 01.08.2017 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2017 Bardzo chętnie zobaczyliśmy teraz, przed polowa sierpnia. Mój adres to [email protected] Prosiłabym o przesłanie na maila.kontaktu to będzie się latwiej umówić od odnośnie adresu i terminu. Pozdrawiam:) Czy płytę robiła firma od p. Brinkmanna ? Bo jakaś dziwnie znajoma technologia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
covallus 03.08.2017 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2017 Czy płytę robiła firma od p. Brinkmanna ? Bo jakaś dziwnie znajoma technologia. takjest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
covallus 03.08.2017 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2017 Trzeba by wrócić do fotorelacji W środę (2017-06-07) panowie ochoczo wzięli się do rozkładania belek... Na początku było już nieźle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
covallus 03.08.2017 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2017 Wieczorem w środku można było się już poczuć prawie "domowo" - no może pomijając fakt, że zaczął wyrastać las... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 03.08.2017 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2017 Paczemu pustaki bezpośrednio na styku z belkami (podciągi/wieniec) nie są zaślepione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
covallus 03.08.2017 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2017 W czwartek strop został zakończony - Pan Kierownik zasadniczo nie miał uwag... W kilku miejscach dołożyliśmy zbrojenia (podciągi i okolice otworów) - widać, że w oryginale/adaptacji projektanci nieco poskąpili... Zatem pełna gotowość do betonowania w piątek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
covallus 03.08.2017 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2017 (edytowane) Paczemu pustaki bezpośrednio na styku z belkami (podciągi/wieniec) nie są zaślepione? Wszystkie były na koniec zaślepione - to był dopiero początek rozkładania i panowie przymierzali zdaje się ilość klocków (tak mniemam). Albo rozstaw belek... Edytowane 3 Sierpnia 2017 przez covallus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
covallus 03.08.2017 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2017 cd.. jeszcze mały rzut okna na dziury w stropie otwór w salonie chyba będzie dobrym pomysłem - kusić będzie aby go jednak zostawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 03.08.2017 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2017 Wszystkie były na koniec zaślepione - to był dopiero początek rozkładania i panowie przymierzali zdaje się ilość klocków (tak mniemam). Albo rozstaw belek... To dobrze -- a piszę, bo u mnie nie zaślepili wszystkich... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
covallus 03.08.2017 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2017 skleroza, leń, czy złośliwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 03.08.2017 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2017 skleroza, leń, czy złośliwie? Głównie ignorancja podejrzewam i olewczość. W tym także KB który tego nie sprawdził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
covallus 04.08.2017 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2017 20170609 (D49) - Strop Dziś z rana zobaczyłem jak może wyglądać dobra koordynacja podczas imprezy organizowanej przez betoniarnię W odróżnieniu od wylewania płyty, gdzie Bosta nieco nie sprostała zadaniu, to lokalna betoniarnia sprawiła, że prawie nie zdążyłem na całą akcję Odstawiwszy Młodego do przedszkola zdążyłem dojechać na działkę w momencie, gdy pompa już się rozkładała, jedna betoniarka czekała w gotowości, a druga była już w drodze... Zanim panowie zaczęli lać, to w osiedle wjechała gruszka nr 3 Tym sposobem moje mróweczki całą zabawę ogarnęły w niespełna godzinę... i mam strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaSlowek 08.08.2017 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2017 Witam! Chciałam się przypomnieć w sprawie obejrzenia budowy, zanim wyjedziecie Państwo na wakacje. Podaje maila, żeby móc się umówić się na termin i dopytac o dokładna lokalizaje. Pozdrawiam, Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaSlowek 08.08.2017 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2017 Podaje maila, żeby móc się umówić na termin i dopytac o dokładna lokalizaje[email protected]Pozdrawiam, Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
covallus 20.04.2018 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 Łoł, postanowiłem obudzić wątek Się okazuje, że budowa, praca, dzieciaki i jeszcze inne wrzutki pomiędzy to już w ogóle nie zostawiają wolnego czasu.. no może trochę na sen:p Pora więc uzupełnić relację z pozycji wspominek zanim do stanu aktualnego nie dotrzemy... w międzyczasie żonie fotki z wakacji jeszcze muszę obrobić Kontynuując więc już bardziej hobbystycznie i z kronikarskiego obowiązku. W weekend po zalaniu stropu pojawiły się bloczki oraz zabetonowane podpory pod krokwie... W tle cypryski Szpilki czekają na murłatę... Pierwsze sprzątanie edit: coś mam problem z wstawianiem fotek... forum twierdzi, że nie może założyć grupy, a z innych źródeł obrazek ponad 100 kb to już udaje że za duże... wtf... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
covallus 20.04.2018 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 W czerwcu zrobiło się trochę wakacyjnie... górka zaczęła się zielenić a chłopaki mieli w czym kopać http://i64.tinypic.com/x6k20y.jpg Ja popełniłem pierwszą poważną budowlę... Jak nie wytrzyma, to przy drugiej już pójdzie mi lepiej http://i68.tinypic.com/2lnuyq0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts