Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój Wariantowy... czyli desant pod Warszawę...

Recommended Posts

20170606 (D46) - Kończymy ściany

Poziom sufitu osiągnięty.

Można już poczuć przestrzeń w środku - bez ograniczenia nad głową i ścianek działowych dom wydaje się mieć hektary miejsca :rolleyes:

Mamy zrobione słupy, osadzone nadproża... Panowie zabierają się ostro za szalunki wieńca...

IMG_20170606_085900.jpg img_20170606_085358.jpg img_20170606_084222.jpg

Teriva czeka na swoją kolej:

img_20170606_084245.jpg

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 67
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Paczemu pustaki bezpośrednio na styku z belkami (podciągi/wieniec) nie są zaślepione?

Wszystkie były na koniec zaślepione - to był dopiero początek rozkładania i panowie przymierzali zdaje się ilość klocków (tak mniemam). Albo rozstaw belek...

Edytowane przez covallus

20170609 (D49) - Strop

Dziś z rana zobaczyłem jak może wyglądać dobra koordynacja podczas imprezy organizowanej przez betoniarnię :)

W odróżnieniu od wylewania płyty, gdzie Bosta nieco nie sprostała zadaniu, to lokalna betoniarnia sprawiła, że prawie nie zdążyłem na całą akcję ;)

Odstawiwszy Młodego do przedszkola zdążyłem dojechać na działkę w momencie, gdy pompa już się rozkładała, jedna betoniarka czekała w gotowości, a druga była już w drodze...

Zanim panowie zaczęli lać, to w osiedle wjechała gruszka nr 3 :)

Tym sposobem moje mróweczki całą zabawę ogarnęły w niespełna godzinę... i mam strop.

img_20170609_083725.jpg img_20170609_085142.jpg img_20170609_090603.jpg img_20170609_092410.jpg img_20170609_093649.jpg

• 8 months później...

Łoł, postanowiłem obudzić wątek ;)

Się okazuje, że budowa, praca, dzieciaki i jeszcze inne wrzutki pomiędzy to już w ogóle nie zostawiają wolnego czasu.. no może trochę na sen:p

Pora więc uzupełnić relację z pozycji wspominek zanim do stanu aktualnego nie dotrzemy... w międzyczasie żonie fotki z wakacji jeszcze muszę obrobić :rolleyes:

Kontynuując więc już bardziej hobbystycznie i z kronikarskiego obowiązku.

W weekend po zalaniu stropu pojawiły się bloczki oraz zabetonowane podpory pod krokwie...

W tle cypryski ;)

312e0sj.jpg

Szpilki czekają na murłatę...

IMG_20170611_184424 (1).jpg

Pierwsze sprzątanie ;)

2r3d1fr.jpg

edit: coś mam problem z wstawianiem fotek... :(

forum twierdzi, że nie może założyć grupy, a z innych źródeł obrazek ponad 100 kb to już udaje że za duże... wtf...

1214x3o.jpg

W czerwcu zrobiło się trochę wakacyjnie... ;)

górka zaczęła się zielenić a chłopaki mieli w czym kopać :D

http://i64.tinypic.com/x6k20y.jpg

Ja popełniłem pierwszą poważną budowlę...

Jak nie wytrzyma, to przy drugiej już pójdzie mi lepiej :)

http://i68.tinypic.com/2lnuyq0.jpg