animavilis 28.03.2017 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2017 Witam, Mam pewien problem, kilka dni temu przerabiałem centralne, przeróbka obejmowała wywalenie grzejnika spod okna i zamontowanie na bocznej ścianie grzejnika dekoracyjnego pionowego - zamontowany został grzejnik Vasco Niva N2L1.Problem jest taki że grzejnik na środku jest chłodny, natomiast na dole jest letni, a na górze jest najcieplejszy, różnica tempretaru w tych obszarach bardzo się różni. grzejnik niby był odpowietrzany, hydraulik twierdzi że podłączenie jest prawidłowe, tyle że czasami może jeszcze być powietrze i co jakiś czas spuszczać powietrze żeby go lepiej odpowietrzyć.Trochę martwi mnie ta sytuacja, tym bardziej że w innym pomieszczeniu też zamontowałem grzejnik pionowy Luxrada i tam grzeje caluteńki równo - co prawda musiałem go odpowietrzać kilkanaście razy zanim zaczął równo grzać.Spotkał się ktoś z takim przypadkiem? będę wdzieczny za jakąś rade.Dodam że grzejnik ma przyłącze dolne centralne na zawór zespolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animavilis 20.04.2017 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 nikt nic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts