stuck113 28.03.2017 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2017 jest masa tych wątków w necie ,ale dalej nie wiem otóż : mam z sąsiadem 1,2 m wyskoką zwykłą siatkę na granicy, za czasów kiedy mieszkała tu moja mama patrzeć na nich nie mogła i postawiła drewniany płot 1,5m od granicy tej siatki żeby nie podglądali ,bo to sąsiad z cyklu ciekawski , fakt faktem działka jest duża ,ale jeszcze drzew na niej nie ma za bardzo i faktycznie jest to irytujące ,zero prywatności a dom wolnostojący na wsi ... ;/ I pytanie czy ten drewniany płot po mojej mamie możemy przesunąć pod siatkę z sąsiadami czy musimy ich pytać o zgodę , czy już do końca życia mamy mieć dwa płoty ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orasje 29.03.2017 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 "...postawiła drewniany płot 1.5 m od granicy tej siatki" - rozumiem postawiła na swojej działce? Jak tak to nie rozumiem w czy problem?. Mogę mieć/lub niemieć dowolną ilość płotów na swojej działce. Chyba że stoi on na działce sąsiada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 30.03.2017 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Pytanie czyj jest ten płot z siatki, na czyjej stoi ziemi. Jak Twój, to można go usunąć i postawić inny nawet i betonowy. Warto płot stawiać na swoim terenie, odsunąć te 5 cm od linii granicznej. Ale jeżeli płot jest wspólny, czy sąsiada, to zawsze można postawić drugi płot przy tym istniejącym ... na swoim terenie mogę mieć płotów ile chcę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 30.03.2017 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Jeżeli każdy element płotu jest na twojej działce to nie musisz o nic pytać sąsiada tylko robić taki płot jaki ci zamarzy się ( do 2,2m wysokości*) *Zgłosić należy budowę lub remont ogrodzeń:-od strony dróg, ulic, placów, torów kolejowych i innych miejsc publicznych oraz-o wysokości powyżej 2,2 m – bez względu na to, czy są sytuowane od strony drogi, czy od strony działki sąsiada.Ogrodzenia, których wysokość nie przekracza 2,2 m, lokalizowane pomiędzy sąsiednimi działkami, nie wymagają ani pozwolenia, ani zgłoszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts