Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakie s? najlepsze bramy przesuwne w ogrodzeniu

Recommended Posts

Odnośnie napędu, to najlepsze rozwiązanie ma Wisniowski, bo napęd do bram ich produkcji jest zabudowany w słupku nośnym, a tym samym złodzieje nie mają co ukraść

Zgadzam się, że to najlepsze rozwiązanie od strony wizualnej (zwłaszcza, że od niedawna lampę sygnalizacyjną mają wbudowaną w zwieńczeniu słupka - bardzo fajnie) i zabezpieczenia przed kradzieżą. Ale mam wrażenie (jako kilkumiesięczny użytkownik), że produkty tej firmy to mieszanka bardzo dobrych rozwiązań i szczypta tandety. Na przykład kluczowy element w sprzęgle to wielowpust wykonany w blaszce jak z puszki po konserwach. Po kilku otwarciach słupka (montaż i kodowanie kolejnych pilotów) sprzęgło się rozsypało. Nie odradzam ale sugeruję uwagę.

Druga sprawa, to rada, której sam niestety od nikogo nie usłyszałem: brama samonośna NIE powinna znajdować się tuż nad ziemią (2-3 cm) - wiatr + piaseczek po niedawnej budowie skutecznie kilkukrotnie zablokował mi bramę. Myślę, że gdyby szyna była przynajmniej 8-10 cm nad ziemią to nie byłoby takiego efektu.

Witam,

też chciałbym samonośną, bo widzę, że częściej ją chwalicie, ale chłopaki od Wiśniowskiego mówią, że takiej u mnie nie da się zrobić....

Muszę mieć bramę na 6m i "mechanizm samonośności" podobno nie wytrzyma takich przeciążeń... ???

Macie podobnej długości bramy samonośne? Może inni producenci robią takie bez problemu?

Poprosze o komentarz ;-)

• 14 years później...
Macie może do polecenia jakąś firmę, która wykonuje montaż bram wjazdowych w Warszawie? Polecono mi firmę :spam: - może macie z nimi jakieś doświadczenia i moglibyście mi doradzić?

mi zakładała ta firma:

http://www.tanieogrodzenia.com.pl/kontakt.php

wszystko ładnie chodzi.

Edytowane przez finlandia
Reklama w cytowanym poście

• 4 weeks później...
Witam,

też chciałbym samonośną, bo widzę, że częściej ją chwalicie, ale chłopaki od Wiśniowskiego mówią, że takiej u mnie nie da się zrobić....

Muszę mieć bramę na 6m i "mechanizm samonośności" podobno nie wytrzyma takich przeciążeń... ???

Macie podobnej długości bramy samonośne? Może inni producenci robią takie bez problemu?

Poprosze o komentarz ;-)

Firma XCEL wykonuje tego typu konstrukcje do światła wjazdu 6,0 mb.