AdrianRumia 29.03.2017 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 Drodzy Forumowicze, jak co roku dotknął mnie kataklizm remontu. Planuję wymienić podłogę w pokoju- deski (35lat)na legarach popękały. Proszę o ewentualne uwagi co do planowanej przeze mnie techniki wykonania nowej podłóg i odpowiedź na pytania odnośnie poszczególnych etapów:1. Demontaż, naprawa legarów, ewentualne zagęszczenie ich (nie wiem jakie są odstępy)2. Izolacja- taśma filcowa- Czy niezbędne jest uszczelnienie miedzy legarami wełną jeśli podłoga jest pomiędzy dwoma zamieszkałymi kondygnacjami?3. Płyta mfp- grubość co najmniej 18mm. (tańsza niż osb)- czy taką płytę należy szlifować przed przyklejeniem posadzki jak osb?- czy należy ją gruntować przez klejeniem parkietu? Jeśli tak to czym?4. Parkiet jesion termo.- tutaj najważniejsze pytanie- jaki klej? jedno- dwuskładnikowy? jakiej firmy? Wiem że sika, ale trochę drogi...- czy kleić też pióro-wpust? Jakim klejem? Wiem, że dużo tych pytań, ale będę wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts