lazywhiteboy 29.03.2017 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 Witajcie, Poszukuję drzwi do domu, bezprzylgowych, białych, zwyczajnych, gładkich bez wzorów frezów, metalowych wstawek itd. Ma być tylko gładkie skrzydło (80) i prosta ościeżnica. Wprawdzie temat białych drzwi wewnętrznych był już na forum muratora poruszany, ale zdecydowałem się na założenie oddzielnego wątku ze względu na konkretne pytania jakie chcę zadać w odniesieniu do konkretnych modeli i producentów. Sam już trochę poczytałem i porozmawiałem z ludźmi i oto jakie są moje obecne wnioski: W grę wchodzą produkty zasadzie trzech producentów: Porta - VECTOR TPolSkone - PŁYTOWE 00 DRE - UNI Jeśli chodzi o przedział cenowy to jest podobnie. Zakładam, że rozpiętość 1k przy 8szt jest okay. Wszyscy wyżej wymienieni producenci standardowo oferują "plaster miodu". Za wypełnienie płytą wiórową trzeba dołożyć kilka stów. Ponoć malowane wyglądają porządniej od oklejanych ?jakie jest wasze zdanie na ten temat? dlatego przyjąłem, że będzie to jedno głównych kryteriów /aspekt wizualny również jest b. ważny/. Kiedyś użytkowałem PORTę, i dlatego taki był mój początkowy wybór. VECTOR jest malowanym /i w sumie dość ładnym/ skrzydłem... ma natomiast oklejaną ościeżnicę. Inny materiał... wg mnie skrzydło i ościeżnica będą wyglądały inaczej. Wybór DRE / PolSkone to wg mnie kwestia tego jak i czym drzwi są pomalowane... i tutaj decydował bym się na PolSkone... ale sam siebie nie mogę przekonać, dlatego uprzejmie proszę o pomoc. Może któryś z forumowiczów miał kiedyś podobne dylematy, albo użytkuje ww drzwi? Za wszystkie opinie, uwagi, kryteria, propozycje i rady będę niezmiernie wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aqu5ia 18.03.2021 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2021 Witam, na jakich drzwiach wewnętrznych stanęło? Jestem na etapie doboru drzwi i mam dokładnie ten sam dylemat. Z Porty próbują mi wcisnąć dużo droższy lakier UV, w DRE jest w cenie zwykłej Porty Premium i zastanawiam się co lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts