Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DRZWI WEWNĘTRZNE: Bezprzylgowe i białe - przegląd

lazywhiteboy

Recommended Posts

Witajcie,

Poszukuję drzwi do domu, bezprzylgowych, białych, zwyczajnych, gładkich bez wzorów frezów, metalowych wstawek itd. Ma być tylko gładkie skrzydło (80) i prosta ościeżnica. Wprawdzie temat białych drzwi wewnętrznych był już na forum muratora poruszany, ale zdecydowałem się na założenie oddzielnego wątku ze względu na konkretne pytania jakie chcę zadać w odniesieniu do konkretnych modeli i producentów. Sam już trochę poczytałem i porozmawiałem z ludźmi i oto jakie są moje obecne wnioski:

W grę wchodzą produkty zasadzie trzech producentów:

1. Porta - VECTOR T
  2. PolSkone - PŁYTOWE 00
  3. DRE - UNI

Jeśli chodzi o przedział cenowy to jest podobnie. Zakładam, że rozpiętość 1k przy 8szt jest okay. Wszyscy wyżej wymienieni producenci standardowo oferują "plaster miodu". Za wypełnienie płytą wiórową trzeba dołożyć kilka stów. Ponoć malowane wyglądają porządniej od oklejanych ?jakie jest wasze zdanie na ten temat? dlatego przyjąłem, że będzie to jedno głównych kryteriów /aspekt wizualny również jest b. ważny/. Kiedyś użytkowałem PORTę, i dlatego taki był mój początkowy wybór. VECTOR jest malowanym /i w sumie dość ładnym/ skrzydłem... ma natomiast oklejaną ościeżnicę. Inny materiał... wg mnie skrzydło i ościeżnica będą wyglądały inaczej. Wybór DRE / PolSkone to wg mnie kwestia tego jak i czym drzwi są pomalowane... i tutaj decydował bym się na PolSkone... ale sam siebie nie mogę przekonać, dlatego uprzejmie proszę o pomoc.

Może któryś z forumowiczów miał kiedyś podobne dylematy, albo użytkuje ww drzwi? Za wszystkie opinie, uwagi, kryteria, propozycje i rady będę niezmiernie wdzięczny.

• 3 years później...