LinQri 29.03.2017 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 Witam. Posiadam bidet z firmy "Koło". Mam problem z zamocowaniem automatycznego korka :/ Tzn. Korek jest zakończony śrubą na końcu której jest otwór przez który powinien przejść pałąk w środku syfonu. Tylko jak to zrobić bez zrywania silikonu i odkręcania bidetu Ktoś ma jakiś pomysł/patent czy tylko duuuużo cierpliwości może mnie uratować? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 29.03.2017 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 O to Ci chodzi? Bo automatyczny korek to foto nr 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LinQri 30.03.2017 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Przepraszam, oczywiście chodzi mi o system z foto. 1. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 30.03.2017 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 A jaki masz ten bidet z Koła? Stojący czy wiszący - daj fotkę. W stojącym problemu nie ma - do wszystkiego jest w miarę dostęp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 30.03.2017 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 (edytowane) Przepraszam, oczywiście chodzi mi o system z foto. 1. Pozdrawiam. No cóż - jeśli Ci się nie uda przyjdzie odkręcanie od stelaża i ponowny montaż. Kiedyś widziałem jak dwóch fachowców montowała po wysunięciu ale...mieli ubaw i latarkę. Napiszę jak to robili może pomoże - trzeba wyjąć te dwa korki co zasłaniają śruby mocowania. Wyjąć korek z bidetu i palcem wyjąć pręt do środka ruchu czyli ustawić tak, aby nie był zamknięty, ani otwarty -na środek Świecąc latarką po przeciwległej stronie w otwór montażowy w przeciwległym spróbować wcelować prętem pionowym w otwór mocowania który jest z reguły odwrócony i trzeba go unieść. Gdy się uda przez otwór który się świeciło długim wkrętakiem należy dokręcić śrubę blokującą ramiona. Jeśli nie masz otworów mocowania na przelot to niestety demontaż Jeśli się to nie uda niestety .......odetniesz nożem silikon i odkręć bidet aby uchronić się przed czymś podobnym w przyszłości - wymień korek na ten nowocześniejszy, albo zegnij końcówkę mechanizmu lub zaklep młotkiem. Da się to wszystko wyjąć po odkręceniu przegubu kulowego pod nakrętką z uszczelką. Edytowane 30 Marca 2017 przez CityMatic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 30.03.2017 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Mam podobny problem, próbowałem usilnie zreperować taki sam korek i sobie odpuściłem.Wychodzi na to, że tak jak mówi CityMatic czeka mnie demontaż misy. Nie chciałbym tego robić, może kolegi instrukcje fachowców z latarką pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalGD 16.04.2024 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2024 Witam. Posiadam bidet z firmy "Koło". Mam problem z zamocowaniem automatycznego korka :/ Tzn. Korek jest zakończony śrubą na końcu której jest otwór przez który powinien przejść pałąk w środku syfonu. Tylko jak to zrobić bez zrywania silikonu i odkręcania bidetu Ktoś ma jakiś pomysł/patent czy tylko duuuużo cierpliwości może mnie uratować? Pozdrawiam. Cześć, wiem, że sprawa stara ale też popadłem w podobne tarapaty i chyba wymyśliłem. Odkręciłem to "oczko" tak, aby cały pręcik był dłuższy, wtedy bez problemu udało mi się założyć oczko na ten bolec (w pozycji otwartej), jak już założyłem to kręciłem korkiem aż przy pozycji zamkniętej zatykał szczelnie bidet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts