citrix 30.03.2017 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Witam. Przez szczeliny pomiędzy rurami pionu C.O. a ścianą (stare bloki) słychać głośno oglądany TV sąsiadów z góry. Zastanawiam się, czy lepiej będzie to uszczelnić silikonem czy pianką montażową. Co będzie miało lepsze właściwości jako izolacja akustyczna? Szczeliny nie są bardzo szerokie, więc nie wiem, czy w ogóle piankę da się w nie wstrzyknąć. Czy może w szczeliny wstrzyknąć silikon a na zewnątrz, pod sufitem wokół rur naładować pianki robiąc taki kokon. Wiem, że nie będzie to ładnie wyglądać, ale jestem już zdesperowany bo hałas jest nieznośny. W tej chwili wokół rur pod sufitem jest obwiązany ręcznik, który trochę wygłusza hałas. Na rury założę jeszcze otulinę izolacyjną, ale myślę że niewiele to da, bo dźwięk słychać głównie od sufitu, gdzie są te szczeliny. A może macie jakieś inne pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majakrakowska 27.06.2017 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 Podbijam temat. Citrix czy Ty już sobie z tym poradziłeś? Jeżeli tak, to opisz efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts