zozo 30.03.2017 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Witam wszystkich, do remontu mam kuchnie w bloku w której położny jest tynk strukturalny z rysami pionowymi pomalowany farba lateksową. ściany trzyma się mocno. chciałem przeciągnąć ściany gipsem szpachlowym aby te rysy się potraciły a później na to gładź, czy dać od razu gładź ? będzie się to trzymać? na gruntowanie dać grunt głęboko penetrujący ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 08.05.2017 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 Szanowny Panie, polecam delikatnie przetrzeć całą powierzchnię papierem ściernym, a następnie dokładnie ją odpylić. Kolejny krok to nałożenie gruntu polimerowego uniwersalnego ACRYL-PUTZ® GU 40. Do wykończenia ścian polecam zastosowanie gładzi szpachlowej ACRYL-PUTZ® FS 20 FINISZ (nakładamy ją zgodnie z zaleceniami producenta). Rekomenduję najpierw przeprowadzenie powyższych prac „na próbę”, na niewielkim fragmencie podłoża i potem powtórzenie ich na całej powierzchni. Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaris 25.05.2017 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 Tak jak ekspert Śnieżka napisał. Możesz spokojnie zrobić tak jakby to była goła ściana. Odnośnie samego Acryl Putzu też nie miałem zastrzeżeń. Natomiast darowałbym sobie pomysły, którzy niektóre osoby czasem forsują tj. pozbywanie się warstwy farby. Lateksowe bardzo dobrze przywierają do powierzchni i na ich usuwanie szkoda czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alishia 31.05.2017 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2017 ja miałam podobny problem i mój mąż zrobił bardzo podobnie. Dzisiaj nie ma żadnego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts