maggikk 31.03.2017 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 (edytowane) Witam,mam pytanie do osób, które mieszkają w nowym budownictwie na najwyższym piętrze.Czy posiadanie dachu dwuspadowego (ocieplonego, ze strychem) niweluje niedogodności związane z wysoką temperaturą latem i niską zimą?Chcę kupić mieszkanie nowe, zostało czwarte, najwyższe piętro (z windą) i mam dylemat. Obecnie mieszkam na ostatnim piętrze (stropodach) i w lecie potrafi być "ciepławo". Tak wysokie mieszkanie ma jednak szereg swoich plusów, m.in. brak tupania nad głową, cisza i spokój, nikt nie zagląda z góry na balkon. Boję się tylko o to ciepło i działanie wentylacji grawitacyjnej bo w obecnym mieszkaniu wyciągi nie są zbyt mocne i bywa duszno mimo rozszczelnionych okien - to chyba wynika z małej odległości między kominem a poziomem mieszkania. Jakie są Wasze opinie w ogóle o mieszkaniu na ostatnim piętrze, lecz z windą i dachem dwuspadowym i strychem, gdzie te główne niedogodności najwyższego piętra powinny być zminimalizowane. Edytowane 31 Marca 2017 przez maggikk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts