marysia27 06.09.2004 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 zostałam uszczęśliwiona na siłę starym, kuchennym kredensem (pomalowany na biało olejną farbą) czy ktoś ma może jakiś pomysł na pomalowanie go ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaAn 06.09.2004 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Marysia, jak masz być na siłę szczęśliwa, to może lepiej go wyrzuć...(tak żeby darczyńca się nie dowiedział) Ale jeżeli naprawdę chcesz mieć z nim radość, to przede wszystkim opal starą farbę no i baw się - najlepiej pomalować bejcą- tak, żeby struktura drewna była widoczna. A kolor zależy chyba od tego, co lubisz i co masz w kuchni. Moja przyjaciółka zakupiła stary kredens - do zrobienia. I zrobiła bardzo ładnie - opalony i pobejcowany na biało, a detale (np. szufladki i listwy zdobiące) na niebiesko. Do tego ładne szybki i kredens jak marzenie! powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marysia27 07.09.2004 05:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 bardzo dziękuję za podpowiedź, kredensu wurzucić nie da rady więc zabieram się za malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaAn 07.09.2004 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 Jak już będzie widać efekty, to się pochwal. A może teraz pokażesz co to za cudeńko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marysia27 07.09.2004 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 hmmm...nie ma się czym chwalić-to taki stary, pomalowany białą emulsją kredensik... naprawdę nic szczególnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mwanamke 07.09.2004 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 A z jakiego drewna ten kredens? Bo jak uda Ci sie opalic te farbe to mozna pobawic sie specjalna wata metalowa ( rozne grubosci, do kupieni np w castoramie) pieknie wyczyscic i dac te bejce tak aby mebel zyskal nowy wyglad....robota brudna i meczaca ale efekt moze powalic czego zycze..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 07.09.2004 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 http://www.monikakantor.art.pl/images/realisations/other/big/image04.jpg a może tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 07.09.2004 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 http://www.fabrykawnetrz.com.pl/files/antyki/provance_02.jpg http://www.fabrykawnetrz.com.pl/i/antyczne_1.jpg podglądaj i maluj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania5 12.10.2004 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 Starš kuchnię mozna bardzo prosto odnowić ,choć zajmie to trochę czasu.Jeżeli jest pomalowana farba olejnš , to należy jš usunšć za pomocš opalarki i szpacheliki.Potem oszlifować papierem ciernym , uzupełnić ewentualne uszkodzenia kitem do drewna i na nowo pomalować. Ja pomalowałam farbš wodnš bez połysku(2 razy),wymieniłam uchwyty,szybki i blat i 50-o letnie meble drewniane sš jak nowe.Podobnie można odnowić zwykłe szfki kuchenne malujšc ich fronty i wymieniajšc uchwyty. pozdrawiamps.Nie wiem czy nie spóniłam się z poradš ale może komu innemu się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniel Starzec 12.10.2004 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 Są preparaty do usuwania starych powłok malarskich.Nie mam niestety doswiadczenia w ich stosowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mijja 12.10.2004 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 http://www.monikakantor.art.pl/images/realisations/other/big/image04.jpg a może tak? Ew-ka możesz zdradzić gdzie znalazłaś te zdjęcia, jaki to sklep? pzdr Mijja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 13.10.2004 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 renowację takiego kredensupomalowany bialą olejna, wyglądał tragicznie---po opaleniu, wyszlifowaniu, prezentuje się nieźle----niestety kupa roboty - drugi raz chyba bym się nie odwazył na coś takiego------- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts