yaro137 01.04.2017 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2017 Mam taką sytuację, że pomiędzy ścianą szczytową a najbliższą krokwią jest przerwa jakieś 10cm. Do tego w niektórych miejscach dano klocki jak rozumiem, aby usztywnic konstrukcję. Pod dachówkę poszła membrana ,która przy ścianie szczytowej została zawinięta pod obróbki blacharskie ogniomuru. Co z tym fantem zrobić pod względem izolacyjności termicznej. Nie da się już chyba połączyć izolacji elewacji z izolacją wewnętrzną, czy może jednak? Dodam jeszcze że murłata została już zabudowana bloczkami za betomu komurkowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin34_Śl 01.04.2017 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2017 Ciągłość izolacjizapewnia ściana szczytowa, której nie powinno się murować do krokwi tylko niżej. ZObacz jak na zdjeciu, gdzie pomiędzy krokwie a ścianę szczytową mam 10 cm styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bracki88 01.04.2017 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2017 (edytowane) Ja pier.... :jawdrop: Asy przykotwiły krokwie do szczytówki Wytnij ten kawałek murłaty i dotnij wełnę. Ogniomur powinien być ocieplony od góry, od zewnątrz i od środka. Z tego co widzę to chyba z żadnej strony nie jest.. Edytowane 1 Kwietnia 2017 przez bracki88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat3006 01.04.2017 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2017 Ciągłość izolacjizapewnia ściana szczytowa, której nie powinno się murować do krokwi tylko niżej. ZObacz jak na zdjeciu, gdzie pomiędzy krokwie a ścianę szczytową mam 10 cm styropianu. Poprowadzenie krokwi w płaszczyźnie ściany uważam za błąd. Z kilku powodów. Jednym z nich jest wypchnięcie jętki na zewnątrz. Nie można jej było schować? Jak teraz zostanie zaizolowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter 7474 02.04.2017 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Witam, Pytanie do bracki88 ,uważasz że ścianę szczytową można bez problemu ocieplić z trzech stron, w niedługim czasie będę właśnie murował szczytówke i się zastanawiam jak zlikwidować mostek pomiędzy stropem a tą ścianą ,myślałem żeby zastosować Isomur ale jak można by całą ścianę w koło styro objechać to było by super,powiem szczerrze że obawiam się o ścianę a dokładnie o ewentualną wilgoć w momęcie jak sie ją zamkmnie z 3 stron.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin34_Śl 02.04.2017 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Poprowadzenie krokwi w płaszczyźnie ściany uważam za błąd. Z kilku powodów. Jednym z nich jest wypchnięcie jętki na zewnątrz. Nie można jej było schować? Jak teraz zostanie zaizolowana? Tak było w projekcie, jętka jedna na zewnątrz, druga jest zaraz od wewnątrz. Na zewnątrz przychodzi 20 cm styropianu, przed położeniem styropianu jeszcze możńa przecież dodatkowo zaizolować folią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat3006 02.04.2017 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Tak było w projekcie, jętka jedna na zewnątrz, druga jest zaraz od wewnątrz. Na zewnątrz przychodzi 20 cm styropianu, przed położeniem styropianu jeszcze możńa przecież dodatkowo zaizolować folią ??? Zaizolować folią?! Kto to wymyślił? A to, że było w projekcie świadczy tylko o jakości części projektantów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro137 03.04.2017 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2017 (edytowane) Teoretycznie u mnie ogniomur miał byc zrobiony, jak w projekcie. Niezbyt jednak z tego fragmentu pomniżej widać gdzie tam jest ta membrana dachowa. Edytowane 3 Kwietnia 2017 przez yaro137 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts