Anitas 06.09.2004 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Jakie wymiary powinien mieć wiatrołap jeśli planuję umieścić tam zabudowaną szafę (na wierzchnie ubrania i buty) i jednocześnie w miarę swobodnie się w nim poruszać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 06.09.2004 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Nie ma czegoś takiego jak optymalne wymiary wiatrołapu. Mój ma 16m2 i jestem zadowolony gdyż mogę w nim umieścić szafę na ubrania, wieszak na mokre ubranie "po deszczu" stojak na parasol, duże lustro oraz fotelik dla wygodnego zawiązania butów. Ponadto w tym wiatrołapie wraz z żona możemy od progu przywitać przychodzących gości bez konieczności przepychania się i "wycierania" ramionami ścian. Dla innych osób 1,5 m2 tez jest wystarczającym metrażem umożliwiającym kolejne otwarcie drzwi zewnętrznych i wewnętrznych bez "zakleszczanie" się klamek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 06.09.2004 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Jakie wymiary powinien mieć wiatrołap jeśli planuję umieścić tam zabudowaną szafę (na wierzchnie ubrania i buty) i jednocześnie w miarę swobodnie się w nim poruszać??? Weź pod uwagę fakt, że może się okazać, że wiatrołap, to jedyna droga, którą będziesz wnosić meble do mieszkania . W "moim" poprzednim domu wiatrołap miał 1,5m x 1 m i wszystkie większe meble trzeba było "wnosić" przez balkon na pierwszym piętrze. Co za szczęście, że już tam nie mieszkam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 06.09.2004 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Ja mam 1,2m dług. na 1,6m szer. i jak bym drugi raz budował i miałbym możliwość powiększeniato zrobiłbym 2 dług. na 3 szer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 06.09.2004 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 ja mam w projekcie 3,3 m2 z wnęką na szafę, wiem , ze bedzie to tzw. "wąskie gardło" na najpotrzebniejsze, sezonowe ubrania i buty z małym zydelkiem coby usiąść i zawiązać buty , po wyjsciu z wiatrołapu mam od razu otwarta przestrzeń na solon itd i tam zamierzam przy wejsciu umiejscowic taki rodzaj toaletki z lustrem, szufladami na szpargały -typu klucze, rekawiczki, czapki itd. reszta butów i okryc wierchnich znajdzie swoje miejsce w duzej garderobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 06.09.2004 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Po mojemu tyle, zeby 3-4 gosci sie w nim przez 1 minute zmiescilo i "rozpłaszczyło", ew rozebrało buty. Czyli z 10mkw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 06.09.2004 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 roznie sie robi w zaleznosci jak sie chce z niego korzystac. jesli ma byc miejscem z szafa i mozliwoscią ubrania sie gosci to wiekszy. Moze tez sluzyc wylacznie jako wiatrolap, wtedy maly, a szafa i miejsce do przebierania sie z lustrem w hallu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts