krzysiek309 02.04.2017 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Mam wkoło okien zrobione ozdobki że styropianu. Wystają one około 1.5 cm od powierzchni ściany. Są obrobione katownikami i w kwietniu zamierzam zrobić tynk zewnętrzny. Gość który ma wykonać usługę zaproponował ich usunięcie ponieważ będzie się tam gromadził brud, który później z deszczem zacznie brudzic ściany. Szkoda mi je ściągać bo dom wyróżnia się od innych, ale z drugiej strony obawiam się, że może mieć rację. Jak to jest w praktyce. Proszę o radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awieuro 02.04.2017 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 W praktyce montuje się na górze obróbkę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek309 02.04.2017 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 (edytowane) Na górze czego, nad oknem? Cała ozdoba miała by być zaciagnieta strukturą, natomiast te wąskie krawędzie przemalowane farbą. Problem w tym, że przed domem mamy jeszcze drogę nieutwardzona i nie chciał bym co roku z myjka latać w koło domu Edytowane 2 Kwietnia 2017 przez krzysiek309 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awieuro 02.04.2017 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Na górze okna, na poziomej sztukaterii. Zadaniem obróbki blacharskiej i jej kapinosa jest odprowadzenie i urwanie wody poza kolorem. Wrzuć zdjęcie bo może o czymś innym mówimy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awieuro 02.04.2017 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Nie zauważyłem zdjęcia. Na górze jest okap to rzadko od góry zacieknie. Te wstawki po bokach odprowadzą wodę na glify i ewentualnie tam może pokazać się brud. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
esteta 2 02.04.2017 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Ja również sadzę, że nic się nie stanie. Jeżeli masz szerokie okapy to deszcz nawet nie zamoczy ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 02.04.2017 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 To kolega deszczu nie widział - nawet jak masz 1,5 m okap to przy wietrze deszczyk zmoczy Ci nie tylko okna ale i ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek309 03.04.2017 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2017 Deszcz śmiało wejdzie. Mieszkamy już jakiś czas i przy mocnej ulewie ściany są mokre. Kozwa nie wiem co robić, sporo się przy tym zarobiłem i szkoda tak to zerwać i oczywiście zapłacić za obróbkę każdego okna, a trochę ich jest. A jak by ńa górnej krawędzi zrobić silikon żeby maksymalnie wyrównać powierzchnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 03.04.2017 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2017 Gosciu od elewacji poprostu chce sobie oszczędzic pracy Pomysl nad tynkiem silikonowym z lepszej polki i nie bedzie zadnego problemu z zaciekaniem i brudem te sztukaterie pomaluj tak samo dobrą farbą silikonową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek309 04.04.2017 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2017 (edytowane) Jeszcze jedno pytanko, na jaki tynk się zdecydować. Chciał bym zrobić raz a dobrze. Na rynku jest tyle tego, że wolę spytać ludzi znających temat. Którego producenta polecacie? Gość chce kłaść firmy Caparol Edytowane 4 Kwietnia 2017 przez krzysiek309 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 06.04.2017 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 Dobry wybór ale cena z wyższej półki raz a porządnie to tylko silikonowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts