Marektub 02.04.2017 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Witam wszystkich, mam pytanie do użytkowników wentylacji mechanicznej odzyskiem ciepła, ja planuje ogrzewanie na ekogroszek i chciał bym zrobić wentylację mechaniczna ma to w ogóle sens przy takim ogrzewaniu? I jak działa wentylacja tak wiosną gdy nie trzeba już palić w piecu? czy to nie wychodzi za bardzo domu, nie będzie zimno? z góry dziękuję za odpowiedźi na nurtujące mnie pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 02.04.2017 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Ekonomicznego sensu nie ma , przy grzaniu węglem koszty reku nie zwrócą Ci się w ciągu 15-20 lat , ale jeżeli chodzi o komfort - warto pomyśleć ( np. będziesz mniej smogu produkowanego przez siebie zaciągał do domu ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 03.04.2017 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2017 Przede wszystkim nie ma sensu ogrzewanie na ekogroszek. Wtedy wentylacja mechaniczna ma sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zagurski 03.04.2017 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2017 Ekonomicznego sensu nie ma , przy grzaniu węglem koszty reku nie zwrócą Ci się w ciągu 15-20 lat , ale jeżeli chodzi o komfort - warto pomyśleć ( np. będziesz mniej smogu produkowanego przez siebie zaciągał do domu ). Smog to on będzie produkował dla innych. Zaciągał będzie smog już wyprodukowany przez innych. Gdyby zaciągać miał własne spaliny z komina, to by się chłop w pierwszy dzień udusił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts